Ambiciozni planovi za narednu godinu: Projekat zatvorenog bazena, ambulanta u Ljubiću, most na Lozničkoj reci…

8
1231
Foto: Fejsbuk (Fotografije Čačka)

ČAČAK – Grad Čačka za narednu godinu planira bojne investicije, koje će podrazumevati izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, više objekata, javnih površina, sistema za vodosnadbevanje i kanalizaciju…

Predviđeno je pribavljanje zemljišta u javnu svojinu kako bi se izgradile Ulice 10, Sinđelićeva, zatim Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, novi hipodrom, proširilo gradsko groblje.

Grad će nastaviti sa ulaganjem u objekte sistema “Rzav”, a predviđena je nabavka i ugradnja podzemnih kontejnera u mesnim zajednicama, sanacija, zatvaranje i rekultivacija nesanitarne deponije smetlišta Prelići, kao i parterno uređenje gradske plaže.

Među brojnim projektima su nabavka opreme za sistem elektronskog glasanja u skupštinskoj sali, izgradnja spomenika knezu Stracimiru, uređenje staze patrijarha Pavla.

Novac bi trebalo da bude obezbeđen i za projektovanje i izgradnju Zdravstvene stanice Ljubić, zatvoren bazen, kao i izgradnju mosta na Lozničkoj reci.

Predviđen je nastavak izgradnje mreže za vodosnabdevanje u mesnim zajednicama Vranići, Milićevci, Sokolići, Gornja Gorevnica, Beljina, Pridvorica, Pakovraće, Parmenac, Riđage i Međuvršje.

Plan je i da se izvode građevinski radovi u osnovnim školama „Tanasko Rajić“, „Filip Filipović“, „Ratko Mitrović“, „Sveti Sava“, „Vladislav Petković – Dis“ i „Đeneral Marko Đ. Katanić“.

Na nacrt plana investicija grada Čačka za 2020. godinu, građani, kao i stručnu javnost mogu dati predloge, sugestije i komentare do 12. decembra.

Izvor: MNA

Prethodni članakZoran Pantović, direktor “Vodovoda“: Ovo nije obična krađa, ovo je diverzija!
Sledeći članakNova prekršajna prijava protiv Boška Obradovića

8 KOMENTARA

  1. Podzemni kontejneri se nisu pokazali kao dobro resenje. U Beogradu se izbacuju iz upotrebe i vracaju se klasicni kontejneri. Trebalo bi se prvo raspitati o dobrim i losim stranama onoga sto mislite da uradite, a ne po sistemu „videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu“.

    • most preko Lozničke reke – ma moreuza 🙂
      Otkako znam za sebe to je Rečica i mostić kod Gvožđara je trebalo da urade u ovom mandatu, tako su obećali. Sve srušeno i raščišćeno, samo nema ko da radi.
      Naravno da ne bi zavisili od magistrale kada idemo iz Atenice ka drugim delovima grada. Biće zanimljivo kada auto put napravi zastoj kroz Čačak.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here