Baka Prase priveden na saslušanje u Odeljenje za visokotehnološki kriminal povodom smrti jutjuberke

3
643
Izvor: Screenshot/YouTube/Baka Prase

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, priveden je na saslušanje u prostorije Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP RS, radi davanja izjave na sve poznate okolnosti u vezi sa smrću jutjuberke Kristine Đukić (21), poznatije kao Kika, potvrđeno je za Nova.rs.

Kako prenosi Nova.rs, tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je izdalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP i u vezi s drugim okolnostima koje su bitne za utvrđivanje potpunog činjeničnog stanja u vezi sa navedenim tragičnim događajem.

Po nalogu Posebnog tužilaštva za VTK, lice Bogdan Ilić, zvani ‘Baka prase’, se upravo dovodi u prostorije Odeljenja za VTK MUP RS radi davanja izjave na sve poznate okolnosti u vezi smrti Kristine Đukić, koja je koristila nadimak ‘Kika’ na društvenim mrežama. Posebno tužilastvo je izdalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP i u vezi drugih okolnosti koje su bitne za utvrđivanje potpunog činjeničnog stanja u vezi navedenog tragičnog događaja. O ishodu navedenih radnji javnost će biti obaveštena blagovremeno – saopšteno je iz tužilaštva.

Podsetimo, Autonomni ženski centar zatražio je od institucija da procene odgovornost Bogdana Ilića, koji je, kako su naveli, svoje pratioce na društvenim mrežama podsticao na govor mržnje prema Kiki Đukić, koja je izvršila samoubistvo nakon dugogodišnjeg trpljenja nasilja u digitalnom prostoru.

Tim povodom oglasila se i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je rekla da internet i društvene mreže za svakoga u Srbiji moraju biti pre svega bezbedan prostor.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakDesetkovani Borac ide na pobedu protiv zahuktalog FMP-a
Sledeći članakProdata parcela kod nekadašnje “Čačanke“ po dvostruko većoj ceni od početne

3 KOMENTARA

  1. Sve bitange koje maltretiraju i ugrožavaju bilo koga, na bilo koji način treba strpati u zatvor. Nakotilo se tog čuda da normalan čovek nema mira. Na ulici, u autobusu, prodavnici. A da ne pričam o mrežama, kojekakvim. Znači sve u zatvor pa
    makar to bio i moj sin.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here