Prodata parcela kod nekadašnje “Čačanke“ po dvostruko većoj ceni od početne

11
1998

ČAČAK – Grad Čačak inkasirao je danas još 55,1 milion dinara na javnoj prodaji parcele u vlasništvu grada, saznaje Morava info.

Reč je o zemljištu površine 95 ari na Alvadžinici, u kompleksu iza nekadašnje “Čačanke“, čija je početna cena procenjena na 25,05 miliona dinara.

Novi vlasnik parcele je preduzeće “Atenik komerc“.

Na ovaj način okončana je prodaja pet parcela u javnom vlasništvu, a na račun grada po ovom osnovu slilo se 650 miliona dinara ili nešto više od 5,5 miliona evra.

Uz sve ovo, očekuju se značajni prihodi i po osnovu naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i poreza na imovinu.

Ukupna početna cena svih pet lokacija iznosila je 112,5 miliona.

Pofdsetimo, prošlog petka prodajom četiri parcele u svom vlasništvu grad je zaradio 595 miilona dinara, što je više od pet miliona evra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBaka Prase priveden na saslušanje u Odeljenje za visokotehnološki kriminal povodom smrti jutjuberke
Sledeći članakKarambol u Ljubiću, četiri vozila učestvovala u lančanom sudaru

11 KOMENTARA

 1. Evo ga novi ekolog Dexy, more jedite g…vna. Idite na Jelicu, Kablar, Ovčar. Budite se. I dišite. A mi ćemo da radimo. Da živimo. Kao u celom sveti. I disaćemo sigurno. Možda bolje od vas.

 2. Taj šablon oko uzdizanja cene je provaljen odavno, zna se kako će ići transakcije. Poenta je ovde da će, u centru grada, biti obrada teških metala. Radnici te firme ionako rade u katastrofalnim uslovima, gde im gazda ne sprovodi Zakon o radu niti se sprovode mere zaštite, zamislite kakav će tek biti uticaj na okolinu i ljude koji tu žive. Eto, vreme će pokazati, ako se ne probudimo.

 3. Domaći zadatak lokalne vlasti. Kako nešto što ne vredi ni milion prodati za pet i po miliona evra. I to sve javno i transparentno, ozbiljne firme u igri. Najbolji potez gradske vlasti do sada ubedljivo. Kapa dole.

 4. Ova parcela je mozda jedina, uz onu na stocnoj pijaci, otusla za realnu cenu. U ostalim slucajevima u glavnom je bilo sujetno takmicenje vise nego realna procena vrednosti tih parcela. Ali kako god, prodato na fer licitaciji…
  E sad ima jedna druga zackoljica. Pri kupoprodaji neke sledece parcele u okruzenju ovih kao osnovica za porez na prenos apsolutnih prava bice uzete tri najvece kupoprodaje iz tog kraja, i tako se odrediti cena ara ili kvadrata za naplatu poreza….
  Plac kod Slovasa prodat za 40.000 eura po aru, vi kupite pored 5 ari po 2.000 eur/ar, a osnovica za porez srednja vrednost, odnosno 21.000 pa procene da vasih 5 ari „vredi“ 100.000 i vi platite jos 2.500 eura poreza….mozda i gresim, evo teme novinaru da istrazuje….
  Ali puni smo ko brod, moze nam se

  Pozdrav iz Dragaceva

 5. Da li je tacno da novac od svih prodati parcela ide na „oplodnju“ u centralu SNS za predizbornu kampanju pa oko sto ostane bice vraceno u Cacak?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here