Biciklista Borca Stefan Stefanović pobednik “Nagrade Čačka“

0
201

ČAČAK – Stefan Stefanović, takmičar Biciklističkog kluba Borac, pobednik je “Nagrade Čačka” u generalnom plasmanu. On je na brdskoj trci osvojio treće, a u drumskoj drugo mesto što je bilo dovoljno da trijumfuje za “Nagradu Čačka”. Drugoplasirani je vozač beogradskog PartizanA Andrej Galović, a treće mesto zauzeo je Marko Danilović iz Borca.

Stefan Stefanović osvojio “Nagradu Čačka“

Za nagradu Čačka u kategoriji kadeta takmičar borca Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto a u kategoriji mlađih kadeta Boško Veličić prvo mesto.

Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska trka i kriterijum (ulična trka), održano je u Čačku u subotu, u organizaciji Biciklističkog kluba Borac i Biciklističkog saveza Srbije.

Rezultati brdske trke i kriterijuma su sabirani i najbolji ukupno su osvojili „Nagradu Čačka“ Učešće na trkama je uzelo oko 200 takmičara iz svih klubova iz Srbije.

Pre podne voženo je brdsko prvenstvo sa startom u Beljini, preko Pridvorice sa ciljem na vrhu Jelice. Seniori su vozili stazu dužine 7,3 kilometara. Prvo i drugo mesto su osvojili takmičari Partizana Andrej Galović i Dušan Veselinović, dok su biciklisti Borca Stefan Stefanović i Marko Danilović osvojili treće i četvrto mesto. Mlađe kategorije takmičara Borca su takođe ostvarile zapažene rezultate. Kadet Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto, mladji kadet Boško Veličić je bio prvi, a Junior Aleksa Radmilac peti. U kategoriji mastersa Nenad Jevtović je osvojio treće mesto apsolutno a prvo mesto u svojoj kategoriji dok je Toni Smiljanić bio drugi u svojoj kategoriji.

U popodnevnim satima ulicama centra grada voženo je prvenstvo u kriterijumskoj vožnji. Seniori su vozili 24 kruga po 1.300 metara, gde je svaki treći krug bio bodovni. U veoma dinamičnoj trci senior Borca Stefan Stefanović osvojio je drugo mesto, a Marko Danilović četvrto. U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević je osvojio treće mesto, mlađi kadet Boško Veličić drugo, a junior Aleksa Radmilac peto mesto. Masters Miroslav Bogdanović osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakJavna rasprava o Moravskom koridoru: Čačak traži Centar za hitne službe sa heliodromom u Preljini
Sledeći članakŠest radnih mesta u dve čačanske firme

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here