Biciklisti Borca osvojili tri titule prvaka na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu

0
214

ČAČAK – Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, junior Dejan Cogoljević, mlađi kadet Stefan Vučićević i master Bojan Vasović osvojili su prva mesta, a junior Boško Veličić treće.

Dejan Cogoljević na stazi

Prvenstvo Srbije u biciklističkoj disciplini ciklo kros održano je u Šidu, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog kluba Jednota iz Šida. Biciklisti Borca nastupili su sa svojim mlađim kategorijama i veteranima, jer se seniori trenutno nalaze na zimskim pripremama na crnogorskom primorju u Šušnju.

Staza je bla kružna sa dosta prirodnih prepreka i tehnički dosta zahtevna. S obzirom da su vremenski uslovi bili idealni za ovo doba godine viđene su veoma kvalitetne trke.

U kategoriji juniora koji su vozili sedam krugova vodila se velika borba izmedju čačanskih i kraljevačkih biciklista. Odmah posle starta vođstvo je preuzeo Dejan Cogoljević, ali već u trećem krugu imao je gumi defekt i morao je trećinu staze da pretrči do oficijelnog mesta gde se mogao zameniti bicikl. To su iskoristili konkurenti i u trenutku zamene bicikla pao je na četvrto mesto. Iz kruga u krug Dejan je sustizao konkurente, došao do drugog mesta i očekivalo se da će tako i završiti trku, ali u poslednjem krugu kvar na biciklu dobija do tada vodeći Luka Bojović iz Metalca Kraljevo, koji je morao da trči do cilja. U takvim okolnostima Dejan Cogoljević uspeva da nadoknadi izgubljeno i ubedljivo pobeđuje. Dobrom rezultatu doprineo je i Boško Veličić koji je osvojio treće mesto, iako mu je ovo bio prvi nastup u juniorskoj konkurenciji.

Mlađi kadeti vozili su četiri manja kruga. Veoma dobru vožnju pokazao je Stefan Vučićević koji je ubedljivo pobedio i najavio veoma uspešnu sezonu.

Kadeti su vozili četiri velika kruga. Od čačanskih biciklista nastupio je Vukašin Jovančević. Na veoma tehnički zahtevnoj stazi nije se najbolje snašao, imao je nekoliko lakših padova, ali tu je gubio dosta vremena, tako da je trku završio na sedmom mestu.

Kategorija mastera-veterani vozili su ČETIRI velika kruga. Bojan Vasović nastupio je u kategoriji preko 50 godina u kojoj je pobedio i pored gumi defekta, a u apsolutnoj kategoriji osvojio je drugo mesto.

Po završetku prvenstva izvršena je i dodela trofeja najboljim biciklistima u Kupu Srbije za 2021. godinu. Biciklistima Borca pripali su pehari za prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniora – Stefan Stefanović i kadeta – Boško Veličić, treće mesto junior – Dejan Cogoljević, drugo mesto Master – Miroslav Bogdanović. Za ekipni plasman pehari su dodeljeni seniorskoj ekipi za drugo mesto, kadetima za prvo mesto i masterima za drugo mesto.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakUbacili petardu u podzemni kontejner i zapalili ga (VIDEO)
Sledeći članakKoja je razlika između oznaka “upotrebljivo do“ i “najbolje upotrebiti do“?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here