Ubacili petardu u podzemni kontejner i zapalili ga (VIDEO)

9
1063

ČAČAK – Grupa mladića oštetila je imovinu JKP “Komunalac“ tako što su ubacili petardu u podzemni kontejner kod “Halk banke“ na javnom parkingu u Skadarskoj uliuci, nakon čega se on zapalio.

Kako su saopštili iz ovog gradskog javnog preduzeća, incident se dogodio u danima novogodišnjih praznika.

Vreća podzemnog kontejnera je izgorela, načinjena velika materijalna šteta, a okolni objekti bili u opasnosti. Nadzorne kamere su snimile ovu grupu mladića, a video snimak objavljujemo kako bismo ukazali na ovaj vandalizam i osudili ga. Apelujemo na sugrađane da i oni svojom osudom utiču na sprečavanje ovako nerazumnog ponašanja. Naravno, mi smo napravili prijavu protiv ove grupe mladića i snimak dostavili nadležnim organima, uz nadu da će biti pronađeni i adekvatno kažnjeni – navode iz “Komunalca“.

Iz ovog preduzeća podsećaju da je u toku realizacija programa zamene klasičnih kontejnera za odlaganje smeća setom podzemnih kontejnera, koji svojim gabaritima i kapacitetom umnogome štede na prostoru koji zauzimaju, a nekoliko puta povećavaju kapacitet smeća za odlaganje.

Ovi kontejneri uglavnom idu u paru, a namenjeni su za odvojeno odlaganje suvog, odnosno mokrog otpada.

Na svakom podzemnom kontejneru jasno je označeno za koju vrstu smeća je namenjen, kao i šta nije dozvoljeno ubacivati u njega.

Cilj je, kako se naglašava, da se u narednom periodu dobar deo grada pokrije ovim kontejnerima.

Kako bi ovaj sistem odlaganja smeća zaživeo i dao rezultate, potrebno je angažovanje i dobra volja korisnika usluga u vidu pridržavanja utvđenih pravila za korišćenje podzemnih kontejnera. Između ostalog, jasno je naglašeno da je strago zabranjeno ubacivanje žara u podzemni kontejener, jer se paljenjem posude, pored velike materijalne štete, dovode u opasnosti i okolni objekti, prolaznici, automobili, a proces vršenja usluge se odlaže do zamene kontejnerske vreće. Ono na šta ne možemo da utičemo, možemo samo da ukažemo, je vandalsko ponašanje, nedostatak kućnog vaspitanja i nedostatak osećaja za život u zajednici. Mi, kao i većina naših sugrađana ne možemo da shvatimo kakvo zadovoljstvo predstavlja iživljavati se nad zajedničkom imovinom, naročito nad jednim običnim kontejnerom, koji ima jednu potpuno prozaičnu ulogu – zaključuje se u saopštenju “Komunalca“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAuto-putem vozila u suprotnom smeru velikom brzinom (VIDEO)
Sledeći članakBiciklisti Borca osvojili tri titule prvaka na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu

9 KOMENTARA

  1. Pošteno Marko ja ih se plašim, nažalost. Star sam, slabo pokretan i kad se šetam i vidim ih u grupi uplašim se više nego pasa u čoporu. Napadni su, bahati, ne znaju ni za kakav red. Užasno, ali je tako.

  2. VRATITI VOJNI ROK I PRODUZITI GA NA DVE GODINE

    DA SE SVI TI BAHATI NEDOTAVNI NEIZIVLJENI MUSKARCICI SA PRECUPANIM OBRVICAMA, GOLIM GLEZNJEVIMA I ISFOLIRANIM SIROKIM HODOM OD KREATINA MALO DOVEDU U RED

    VADZAJNICE MALE KOJE SU JAKE SAMO KAD SU U COPORU

  3. Kolko je divljaka u našem gradu. Ako se može,a nadam se da može, sve pohvatati i kazniti po propisu. Moj predlog ja da se objave imena i prezimena.Nikako NN lica. Moramo da se pogledamo u oči. Vreme je.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here