Borac 1926 ostaje u trećem rangu srpskog fudbala, u Prvoj ligi ekipa koju finansira Nemanja Matić

5
1128
Foto: Duško Radišić Lejča

ČAČAK – Ništa od učešća Borca 1926 u Prvoj ligi Srbije. U drugom po kvalitetu rangu domaćeg fudbala u narednoj sezoni igraće Jedinstvo iz Uba, odlučio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Izvršni odbor FSS odlučio je da klub koji finansira i podržava Nemanja Matić dobije mesto u Prvoj ligi, pošto je procenjeno da će upravo Ubljani najviše doprineti razvoju domaćeg fudbala. Prethodno je Žarkovo odustalo od učešća u tom rangu takmičenja.

Uoči odluke nezvanično se govorilo da su zaječarski Timok i upravo Jedinstvo klubovi sa najvećim šansama. Ipak, konačna odluka je da to bude klub koji svoje mečeve igra na renoviranom stadionu “Dragan Džajić“ na Ubu.

Jedan od klubova koji su aplicirali za učešće u takmičenju bio je i Borac 1926, ali nije bilo realno očekivati da bi ekipa koja se suočava sa mnogobrojnim problemima, od organizacionih do finansijskih, mogla administrativnim putem da bude promovisana u novog prvoligaša, tako da će i u narednoj sezoni igrati u Srpskoj ligi Zapad.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPrva kupovina za bebu – šta je sve neophodno i koliki su troškovi?
Sledeći članakPremijera monodrame o Tanasku Rajiću “Vetar i zastave“

5 KOMENTARA

  1. Dragi sportski novinaru pre nego sto objavis vest malo bolje uradi istrazivanje jer ovaj klub ne finansira Nemanja Matic (koji uzgred receno finansira FK Vrelo), vec ovaj klub finansira drzava preko izvesne legende kluba zvanog sns, izvesnog Ubljanina Glisica.

  2. S obzirom na sve i treci rang je premija za klub koji je svesno gurnut u stecaj da bi se izbegli porezi drzavi i milionski dugovi poveriocima. Da paradoks bude jos veci apliciraju za visi stepen takmicenja, ovo nema ni u Bocvani.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here