Boško Obradović: Ekonomski tigar – skriveni lešinar

0
360

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da najavljenim povećanjem akciza za osam odsto na derivate nafte, duvanske prerađevine, alkoholna pića, kafu i tečnosti za punjenje elektronskih cigareta, aktuelna vlast planira uvećanje budžeta za dodatnih 30 milijardi dinara, čime će umanjiti kupovnu moć već osiromašenih porodica.

Očigledno je da aktuelna vlast nema ideju kako da popuni rupu u budžetu, koja će i nakon rebalansa iznositi 1,9 milijardi evra, pa je rešila da to učini tako što će se dodatno zaduživati i pljačkati građane Srbije – rekao je Obradović.

Dodao je da umesto uvođenja poreza na ekstraprofit bankama, koje su u prošloj godini samo od naknada za obradu kredita zaradile 445 miliona evra, kao i “tajkunima poput Željka Mitrovića, koji ogroman novac zarađuje na rijaliti programima, vlast SNS-SPS je pribegla rešenju u vidu dodatnog nameta građanima preko akciza u iznosu od 254 miliona evra uz već galopirajuću inflaciju i najavljeno poskupljene energenata.

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao jednokratnu pomoć za svako dete do 16 godina starosti u iznosu od 10.000 dinara, što je “bacanje novca iz helikoptera“, ne vodeći računa da li se daje siromašnoj ili deci milionera, što će budžet koštati 101 milion evra.

Kada uzmemo u obzir da će se, kako je rekao, povećanjem akciza u budžet sliti 254 miliona evra, građani Srbije moraju znati da im Vučić ne daje ništa, već da će tu pomoć od 10.000 dinara po detetu sami sebi isplatiti.

Na svaki dati dinar detetu, Vučić će od tog istog deteta oteti 2,5 dinara, odnosno ‘darežljivost’ predsednika koštaće nas 254 miliona evra – rekao je Obradović.

Obradović je zatražio od Vlade Srbije da povuče Izmene i dopune Zakona o akcizama i “da prestane da na taj način dodatno pljačka građane Srbije“, a da manjak u budžetu nadomesti smanjenjem korupcije, dodatnim oporezivanjem najbogatijih, a to su, kako je istakao, pre svega strane banke i mnogobrojni tajkuni u Srbiji.

Izvor: Beta

Prethodni članakNova trafostanica u južnom delu industrijske zone u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakJoš 20 miliona dinara za revitalizaciju Ovčar Banje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here