Nova trafostanica u južnom delu industrijske zone u Gornjem Milanovcu

0
127

GORNJI MILANOVAC – U južnom delu industrijske zone opštine Gornji Milanovac, izgrađena je nova distributivna, montažno-betonska trafostanica koja će snabdevati kako privredne objekte tako i domaćinstva koja gravitiraju ovom delu grada.

Kao što možete da vidite, opština Gornji Milanovac i njena privreda ne prestaju da se šire. U tom cilju neophodno je uredno snabdevanje električnom energijom. Novoizgrađena trafostanica nije vezana samo za industrijsku zonu, već će napajati i 60 do 70 domaćinstava u delu prema Lunjevici, tačnije deo oko vojske. Moram napomenuti, odličnu saradnju sa “Elektrodistribucijom“ ogranak Čačak i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Stojanu Vasoviću. Od njegovog dolaska na mesto direktora, na području opštine Gornji Milanovac urađeno je na desetine kilometara nove elektromreže. Od ukupno pedeset mreža, koje bi trebalo da se rade u narednom periodu na teritoriji opštine Gornji Milanovac, radovi na pet mreža kreću odmah. Za ovu kalendarsku godinu planirana je rekonstrukcija dvanaest mreža. U sledeću godinu ćemo ući sa novom rekonstrukcijom, i sa tih pedeset krakova koji su nam ostali da prebacimo sa žice na snop kabal i da stavimo betonske bandere. Time ćemo rešiti preko 90% teritorije naše opštine da više nemamo problem kada su u pitanju loši vremenski uslovi – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Velika su ulaganja, ali je i veliko angažovanje čelnih ljudi naše opštine i privrednika u cilju izgradnje ove trafostanice.

Na inicijativu opštine Gornji Milanovac i predsednika, kao i pojedinih privrednika sa ovog područja, krenuli smo u izgradnju ove trafostanice. U toku prošle godine urađena je projektna dokumentacija i dobijene su sve potrebne dozvole, a ove godine smo pristupili realizaciji. Realizacija ovog projekta je koštala oko 11.500.000 dinara. U ovaj objekat – distributivno montažno betonsku trafostanicu ugrađen je transformator snage od 630 KWa. Ukoliko bude dodatnih zahteva od strane privrede, mi ćemo moći da stavimo trafo od 1.000 KWa – rekao je Stojan Vasović direktor EDS ogranak Čačak.

Trafostanica je napravljena prvenstveno u cilju što boljeg razvoja privrede u južnom delu gornjomilanovačke opštine, ali i za napajanje postojećih kupaca koji su do sada struju dobijali sa udaljenih trafostanica.

Prethodni članak“Vidikovac na Kablaru biće jedna od 10 najpoželjnijih svetskih destinacija sa ‘skywalk’ sadržajima“ (FOTO)
Sledeći članakBoško Obradović: Ekonomski tigar – skriveni lešinar

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here