“Bože pravde“ i na fakultetima na početku nove akademske godine

1
274

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde“.

To je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, urađeno na predlog Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS).

Na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici – saopštili su iz Ministarstva.

Kako napominju, intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice – navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas

Prethodni članakGojković: “Misija Halijard“ da se obeležava kao istorijski događaj oslobodilačkih ratova (FOTO)
Sledeći članakDvoje preminulo na kovid odeljenju, 13 pacijenata transportovano u ivanjičku “Anemiju“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here