Braća Vučićević, trojke iz Ježevice, uvek i svuda zajedno, pa i u vojničke čizme

9
1611
Foto: RTS (screenshot)

ČAČAK – Za dobrovoljno služenje vojnog roka u Čačku je bilo veliko interesovanje mladih momaka. Među onima koji su ovog marta počeli obuku i koji će sutra položiti zakletvu su tri brata Vučićević iz sela Ježevice.

Miodrag, Mikailo i Mladomir su se oduvek razlikovali od svojih vršnjaka. Trojke Vučićević se od rođenja ne razdvajaju. Posle završene osnovne škole u Ježevici, u Čačku su učili metaloglodački zanat, a sada će zajedno i u vojničke čizme.

Završio sam mašinsko-saobraćajnu školu, radio sam kao glodač, posle toga sam radio u štampariji i odlučio sam se da odslužim vojni rok. Mislim da će to za mene biti dobro iskustvo – kaže Mladomir Vučićević.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka nije bilo dileme. Iako profesionalnih vojnika u porodici Vučićević nije bilo, ovaj trio se nada da će i karijeru nastaviti pod vojničkom kapom.

Iz prostog razloga što mi je otac služio vojsku, ali generalno me zanima taj vid obuke, da pogledam kako, šta se dešava, taj vid naoružanja i to želim da naučim. I ako bude prilike ja ću jednog dana biti profesionalni vojnik – kaže Mikailo Vučićević.

Razmišljali smo i otkad smo završili školu da je to jedno lepo iskustvo za nas, da treba da doživi svaki mlad momak, jer to stvarno jednan prelep trenutak koji se jednom pamti dok si mlad i nikad više – rekao je Miodrag Vučićević.

Rođenu braću Vučićević posle opšte obuke u Valjevu očekuje specijalistička u Požarevcu.

Izvor: RTS

Prethodni članakŽrebom određen raspored predsedničkih kandidata na izbornom listiću
Sledeći članakČačak 94 na +22 u Surdulici, Pantić ponovo maestralan

9 KOMENTARA

  1. Molim uredništvo Morava info da, ako je ikako moguće, stupi u kontakt sa roditeljima ovih momaka. Bila bi to vrlo interesantna i poučna priča. Treba nam ovako nešto. Ovo je neobično.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here