Brnabić: Sutra nove mere zbog koronavirusa, moguće zatvaranje škola

5
4562

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je danas ponovo razgovarala s predsednikom Aleksandrom Vučićem o merama u vezi s pojavom korona virusa, i zdravstvenim i ekonomskim, i najavila da će sutra neke od njih biti i usvojene.

Foto: Vlada Srbije

Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom – rekla je Brnabićeva na TV Prva.

Navela je da će nakon sutrašnjeg sastanka s predsednikom Vučićem i epidemiolozima sagledati i eventualno uvođenje novih mera, a da će nakon tog sastanka biti održana konferencija za novinare.

Sutra će, kako je najavila, biti održana i sednica Vlade Srbije.

Premijerka kaže da će se sutra razgovarati i o eventulanom zatvaranju škola.

Sutra ćemo i o tome razgovarati i s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Ako je ta mera nešto preventivno pametno, nemamo nikakav problem, ali dajte da primenjujemo mere u skladu s potrebama, a ne da bi samo neko rekao da primenjujemo mere. Važno je biti pribran – kaže Brnabićeva i poručuje da je situacija pod kontrolom.

Upitana o eventualnoj zabrani javnih okupljanja, rekla je da u ovom trenutku nema potrebe za tim.

Da li će se sutra promeniti situacija, videćemo sutra – dodala je premijerka.

Sutra će se, kaže, govoriti o svim merama koje su potrebne, Vlada Srbije će odmah nakon sastanka sa predsednikom i epidemiolozima održati sednicu i usvojiti nove mere.

Radićemo u najboljem interesu građana – kaže Brnabić i poručuje da se svakodnevno rade i analize uticaja virusa na privredu.

Pozvala je da se ne širi panika, a političke protivnike da ne zloupotrebljavaju situaciju u vezi s korona virusom za političke napade na predsednika Vučića.

Odbacila je kritike da je Srbija nespremno dočekala situaciju u vezi s korona virusom i zahvalila građanima na odgovornom ponašanju.

Pratimo situaciju i u pripravnosti smo – rekla je Brnabićeva i navela da se najnovije informacije o korona virusu u Srbiji mogu naći na sajtu covid19.rs.

U Srbiji je potvrđen peti slučaj zaraze koronavirusom.

Na sajtu ministarstva specijalizovanom za podatke o ovom virusu navodi se da je u Institut Torlak do sada testirano ukupno 117 osoba.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakPrimopredaja dužnosti u čačanskoj “Pošti“, doktor filozofije u direktorskoj fotelji
Sledeći članakKonkurs za festival “Kratka forma“ u Gornjem Milanovcu

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here