Brnabić: Vuk Jeremić 2017. tražio da bude kandidat SNS za predsednika Srbije; Jeremić: To je notorna besmislica

7
553

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Aba Brnabić izjavila je danas da je Vuk Jeremić pre pet godina tražio da bude kandidat SNS na izborima za predsednika Srbije.

Ona je to rekla danas gostujući u emisiji TV Prva.

Da vam kažem još jednu stvar o kojoj nisam pričala do sada. Kada je 2017. godine – jer Vuk i ja, mi se jako dobro znamo, iako ne komuniciramo već neko vreme – 2017. godine pred izbore za predsednika Republike, mi smo se videlli u Beču u okviru jednog međunarodnog foruma, to je pravio Svetski ekonomski forum, i on je mene tada ubeđivao da bi bilo najbolje da ja pričam sa Aleksandrom Vučićem o tome da on bude naš kandidat za predsednika, da Aleksandar Vučić ostane premijer, i da će on biti taj koji će praktično zajedno sa Aleksanrdom Vučićem implementirati politiku Aleksandra Vučića za koju se on bori, zato što on misli da je to najbolje. Eto, o takvom čoveku se radi – rekla je Brnabić.

Dodala je i da je to bilo u skladu sa onim što je Jeremić tada radio, jer je u to vreme tražio podršku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke za kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

S druge strane, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su tvrdnje mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić, da se 2017. nudio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, notorna besmislica i da Brnabić “laže sa namerom“ kako bi skrenula pažnju sa onoga što on govori o Kosovu.

– Ovo je, naravno, notorna besmislica. Činjenica je da je Aleksandar Vučić, samostalno, vaninstitucionalno i protivustavno, odlučio da Srbija počne da priznaje dokumenta tzv. ‘Kosova’. Ana Brnabić laže sa namerom da skrene pažnju sa onoga što govorim – napisao je Jeremić na Tviteru.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Trnavi otkriven zasad marihuane
Sledeći članakOvako će izgledati unutrašnjost Muzeja košarke u Čačku (FOTO)

7 KOMENTARA

    • Mikice pa lazes kao tvoj premijer brnaba… gospodin brnaba nije ni bio/la clan sns 2017 pa tako nije ni mogla da nagovara vucka da im bude Vuk kandidat…a kako ,,hvali“ Jeremic vucka usi mu otpadaju jer je Vuk i skolovaniji i inteligentniji i od brnabe i od samozvanog najboljeg studenta ava… savet mikici cuti i jedi kobaju…

  1. Naravno da laže, kao što i sve što zinu slažu. Počela je de facto priznanje Kosova i Metohije, i barem da izađei kaže da to moramo da uradimo zbog toga i toga ili su posledice te. Ali ne, sve će se uraditi u tajnosti, samo da se laže narod a oni da nastave sa drpanjem i osećajem moći!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here