Brnabić: Plata medicinskih sestara od 1. januara 61.500, lekara 120.000 dinara

8
1318

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da od 1. januara zdravstvene radnike očekuje „značajno“ povećanje plata za osam odsto.

Foto: Predsedništvo Srbije/Tanjug

Plata medicinskih tehničara i sestara biće oko 61.500 dinara neto, lekari na specijalizaciji imaće platu od 95.890 neto, a lekar specijalista imaće platu od gotovo 120.000 neto – rekla je danas premijerka na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada Vlade.

Brnabić je podsetila da su u godinu dana rada Vlade izgrađene tri nove bolnice za lečenje pacijenata koji su oboleli od korona virusa, sa ukupno više od 2.000 kreveta, i to sve “samo“ u roku od nekoliko meseci.

Nakon završetka pandemije korona virusa, te bolnice će služiti kao dodatna podrška zdravstvenom sistemu.

Brnabić je dodala da je do sada na Institutu “Torlak“ proizvedeno 1,5 miliona doza vakcine Sputnjik i najavila da će do decembra biti proizvedeno ukupno četiri miliona doza te vakcine.

Izvor: Beta, Morava info

Prethodni članakPad broja novozaraženih u Čačku
Sledeći članakNa pet lokacija u Čačku posađena 372 stabla

8 KOMENTARA

  1. Ovo je sramota! Da medicinska sestra sa cetiri godine srednje skole ima skoro istu platu kao profesori u srednjoj skoli, tu nema logike! Da se izjednaci srednja strucna sprema- cetvrti stepen sa sedmim stepenom da li je to normalno?! Pa znate li vi koliko fakultetski obrazovanih osoba, strucnjaka raznih profila radi u skolama… Nepravda velika za profesore!

  2. Šta sad, ne valja što se povećavaju plate? A dosad ste kukali što su minimalne zarade naših heroja zdravstvenih radnika. Pa imali ikada da nam nešto valja?

  3. Ona bi trebalo posebno da odgovara jer je dozvolila da divlja virus i umiru ljudi tako sto nije prihvatila misljenje medicinskog dela kriznog staba. Sada se slihtaju zdravstvenim radnicima jer se plase pobune. Koji su to pokvareni i podli ljudi! Od cijih para ce sad uzeti i koliko ce nas jos zaduziti, kada dobro znamo kakvo je stanje u drzavi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here