Na pet lokacija u Čačku posađena 372 stabla

2
982

ČAČAK – U okviru projekta “Zeleni pojas Čačka“, u rubnim zonama grada, na pet lokacija, ovih dana posađena su 372 nova stabla autohtonih vrsta drveća.

Realizacija ovog projekta započela je sadnjom 82 autohtone sadnice četinara (30) i lišćara (52) na uglu Bulevara Vuka Karadžića i Svetogorske ulice, koja će unaprediti urbanu klimu i povećati zelene površine.

Akcija je, kako ističu u JKP “Gradsko zelenilo“, nastavljena sadnjom autohtonih vrsta lišćara (19) i četinara (8) po u Ulici Danice Marković, gde je posađeno ukupno 27 stabala, a sadnja je obavljena i u Ulici Slavka Krupeža u koju se “uliva“ Bulevar Tanaska Rajića, i tako razdvaja stambene objekte i prugu koja prolazi uz samu ulicu.

Između se nalazi degradirani prostor od oko 56 ari. Pošumljavanje ove površine pre svega ima za cilj razgraničenje pruge i stambenih objekata u smislu sigurnosti stanovništva, smanjenje buke, da obezbedi rezerve otvorenih prostora i ustanovi pojas otvorenog područja, sačuva regulaciju i specifični karakter lokaliteta. Zasađeno je 27 autohtonih sadnica četinara i lišćara – istakli su u “Gradskom zelenilu“.

Akcija “Zeleni pojas Čačka“ obuhvatila je i MZ Park i to lokaciju koja se nalazi na uglu Ulice Svetog Save i Bulevara Vuka Karadžića gde su izgrađeni objekti – zgrade, oko kojih je ostao degradiran i neuređen prostor pored frekventnih saobraćajnica.

Projekat je realizovan kao deo sporazuma Grada Čačka i Ministarstva zaštite životne sredine, vrednost projekta je 4, 5 miliona dinara od kojih je 1, 2 miliona opredelila lokalna samouprava.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakBrnabić: Plata medicinskih sestara od 1. januara 61.500, lekara 120.000 dinara
Sledeći članakU Čačku u oktobru 3.395 novozaraženih, 11 odsto više nego u septembru

2 KOMENTARA

    • Reci ti posto znaš? A da li možda znaš koliko ih je poseceno za vreme prethodne vlasti ili one pre te? A koliko je stabala poseceno dok se pravila recimo zgrada u kojoj su tvoji roditelji dobili besplatno stan? Naravno da ne znaš, to te nije ni interesovalo, kao sto te ni sad ne interesuje, ali tu si da pljujes.Ubice vas sopstvena mržnja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here