Budući inženjeri Vojske Srbije na stručnoj obuci u Tehničkom remontnom zavodu Čačak

0
1122

ČAČAK – U Tehničkom remontnom zavodu “Čačak“ u toku je realizacija posebnih oblika nastave za kadete 143. klase Vojne akademije, studijskog programa vojnomašinsko inženjerstvo.

Foto: Vojska Srbije

Reč je o stručnoj praksi tokom koje kadeti stiču praktična znanja iz oblasti konstrukcije i eksploatacije naoružanja kopnene vojske i motornih vozila neophodna za obavljanje početnih dužnosti oficira tehničke službe u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije.

U skladu sa tematskim planom, kadeti su upoznati sa misijom i zadacima Zavoda, organizacijom tehnološkog procesa i kapacitetima za remont, reviziju, modifikaciju i parcijalnu opravku sredstava borbene tehnike i motornih vozila. Oni će u ovoj jedinici Vojske Srbije biti u prilici i da sagledaju radne procese u održavanju i remontu naoružanja i vojne opreme, kao i da se upoznaju sa vođenjem konstrukcione i tehničke dokumentacije koja prati tehnološki proces – navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Foto: Vojska Srbije

Posebni oblici nastave koji se realizuju u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije su obavezan deo školovanja kadeta završne dve godine studija, tokom kojih oni nadograđuju znanja stečena na Vojnoj akademiji i stiču iskustva koja će im pomoći da se na najbolji način pripreme za obavljanje početnih oficirskih dužnosti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSpremni testovi za polaganje male mature
Sledeći članakDva dana do početka festivala “Priča“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here