Čačak jedan od gradova domaćina Sportskih igara mladih

2
653
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Čačak će ovog leta biti jedan od domaćina Sportskih igara mladih (SIM) koje će se zbog trenutne situacije sa korona virusom održati u dva termina – 10. juna i 16. jula.

Predviđeno je da se 10. juna održe takmičenja u šahu i tenisu na terenima Sportskog centra mladost, a stoni tenis u Domu slepih i slabovidih.

Takmičenje u kolektivnim sportovima biće održano 16. jula i to u odbojci, odboci na pesku, basketu, rukometu, malom fudbalu, između dve vatre, atletici…

SIM su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Petnaestogodišnja teniserka iz Čačka Sara Đunisijević, koja je prošle godine trijumfovala na završnoj smotri SIM u Splitu, smatra to takmičenje jednim lepim iskustvom.

Dugo se već bavim tenisom i to je moja najveća ljubav. Prošle godine sam prvi put učestvovala na SIM i smatram to jednim novim i lepim iskustvom. Pored samog takmičenja koje sam na moju veliku radost privela kraju kao pobednica, jako me raduje i to da sam stekla nova prijateljstva i poznanstva i mislim da je to suština ovog takmičenja koje okuplja mlade sportiste iz celog regiona – rekla je ona.

Đunisijević izrazila je i zadovoljstvo što teniski tereni Sportskog centra Mladost izgledaju tako da će se takmičiti u odličnim uslovima.

Koordinatod SIM za Čačak, Ivana Vukajlović kaže da je značaj ove manifestacije mnogo viši od sporta, jer je ove godine kampanja SIM zasnovana na borbi prptiv vršnjačkog nasilja.

Igre spajaju region, učesnici su deca od sedam do 15 godina iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Deca ne moraju biti aktivni sportisti već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života – naglasila je Vukajlović.

Izvor: MNA

Prethodni članakDetalji pucnjave u Učiteljskoj ulici: Pronađen zapaljeni automobil iz kojeg je pucao napadač
Sledeći članakNova Srbija: Behaton kampanja gradske vlasti u punom jeku

2 KOMENTARA

  1. Posle ovog mučenja od 2,5 meseca nastavnika, valjda ćete nas pustiti ove godine da se takmičimo da vidimo svetlost dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here