Čačanin na čelu Turističke organizacije Lučani

2
1549

LUČANI – Odbornici Skupštine opštine izabrali su na današnjoj sednici Sinišu Pavlovića iz Čačka za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Lučana, na period od najduže godinu dana.

Siniša Pavlović; foto: Privatna arhiva

Prethodno je usvojena ostavka dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora te ustanove Mihaila Nikolića.

Izbor Pavlovića podržalo je 27 odbornika, dok je jednim bio uzdržan.

Odbornici su imenovali i novi Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lučani, utvrđen predlog rešenja o obrazovanju komisije kao i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP “Komunalac” Lučani.

Formiran je Savet za zdravlje Lučana čiji zadatak će biti da prati rad ustanove primarne zdravstvene zaštite, zdravstveno stanje stanovništva i demografsku strukturu i priprema strategiju i akcioni plan za sprovođenje na celoj teritoriji Dragačeva.

Članovi Saveta birani su iz reda predstavnika lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova zdravstvenog fonda i udruženja građana iz reda pacijenata.

Skupština je na današnjoj sednici usvojila i plan rada Centra za socijalni rad u 2020. godini u kome su definisani osnovni zadaci socijalne zaštite kao i ostvarivanje prava građana na pomoć.

Na sednici je istaknuto da Centar za socijalni rad ove godine proslavlja jubilarnih 40 godina rada kao i da je u toku rekonstrukcija zgrade u delu unapređenja energetske efikasnosti.

Sredstva su obezbedili Ministarstvo energetike i lokalna samouprava.

Direktor Centra,Natalija Darković je istakla da je u toku izrada socijlne karte stanovništva, posebno samohranih roditelja, staračkih domaćinstava, mnogočlanih porodica, invalidskih lica, a koja ne koriste nikakav vid socijalne pomoći kako bi se dodatno pomogle ugrožene porodice i pojedinci sa teritorije opštine Lučani.

Usvojen je i izveštaj o radu predškolske ustanove “Naša radost” u prethodnoj školskoj godini kao i plan rada za ovu godinu.

U cilju pospešivanja populacione politike, Skupština je na današnjoj sednici donela i pravilnik o pomoći za vantelesnu oplodnju za parove sa teritorije opštine Lučani.

Pomoć je namenjena onima koji su iscrpeli sve mogućnosti koje nudi Fond za zdravstvo za ovu oblast.

Donet je i pravilnik o izboru programa i projekata kulturno umetničkih društava koji se finansiraju iz budžeta opštine.

Na javni konkurs će moći da se prijave kulturno umetnička društva, pevačke grupe i horovi čije sedište je na našoj teritoriji.

Skupština je usvojila i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva u kome je precizirana zaštita arhivske građe i registraturskog materijala, prijem i smeštaj arhivske građe, sređivanje i obrada kao i tehnička zaštita arhivske građe.

Izvor: MNA

Prethodni članakFormirani Saveti GrO SNS: Parezanoviću dijaspora, Trifunoviću mesni odbori, zaduženja za Bojovića i Petkovića
Sledeći članakBojović: Ove godine počinje gradnja druge deonice Ulice 10

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here