Čačanski motokros vozači započeli pripreme za ovogodišnju takmičarsku sezonu

0
178

ČAČAK – Članovi dva naša motokros kluba „Tanasko Rajić“ i AMSK „Termorad Čačak“ upravo su se vratili iz Makedonije, gde su započeli pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu. Na stazi „Milci“ u gradu Đevđeliji blizu granice sa Grčkom, dobrodošlicu našim vozačima priredili su domaćini, članovi MCC „Gevgelija“.

Treninzi su bili intenzivni i veoma korisni, ističu naši motociklisti. Staza je bila dobra, nije zahtevala dodatne pripreme, a vreme nas je dobro poslužilo, izuzev jednog dana kada je duvao jak vetar, ističe Đorđe Babić koji je na pripremama bio mehaničar vozačima naša dva kluba.

U narednu sezonu ekipa „Tanasko Rajić“ će ući u pojačanom sastavu, bar što se tiče MX2 klase. Naime, njima se pridružio Nikola Milojković, kome će ovo biti debitantska sezona, ali sudeći po njegovoj upornosti ovaj mladi vozač ima ozbiljne namere. U istoj ekipi je i mlađani Vuk Ćajić, višestruki vicešampion u klasi MX65. Vuk je prethodne sezone vozio za zvaničnu reprezentaciju MSS, a boje Srbije je branio na ukupno 8 trka u inostranstvu.

Čačanin Aleksa Milosavljevic, koji vozi za Termorad AMSK „Čačak“, ove godine okušaće sreću u većoj i jačoj klasi, klasi MX2 junior. Aleksa je višestruki šampion Srbije u klasama MX65 i MX85. Dobitnik je zlatne kacige MSS, kao i nagrade grada Čačka za najboljeg sportistu.

Sad već iskusni, veteran moto sporta, Duško Paunović iz ekipe „Tanasko Rajić“, nije štedeo u savetima svojim mlađim kolegama. Iskustvo, dinamika vožnje kao i metodologija rada jedne su od karakteristika koje posjeduje ovaj nas poznati MX vozač.

Naredne pripreme čačanski vozači planiraju početkom februara, ali u pojačanom sastavu. Destinacija je već poznata, Makedonija i Grčka.

Izvor: AMSK

Prethodni članakTodorović čestitao Savindan predškolcima, učenicima i studentima
Sledeći članakPredstavnici Nacionalnog saveta ruske manjine boravili u Čačku, razgovaralo se o otvaranju Ruskog kulturnog centra

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here