Predstavnici Nacionalnog saveta ruske manjine boravili u Čačku, razgovaralo se o otvaranju Ruskog kulturnog centra

4
462

ČAČAK – Predsednik Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine Milovan Ćurčić i podpredsednik Arsen Plahin posetili su Čačak. Njihov domaćin, zamenik gradonačelnika Vladan Milić, u jednočasovnom razgovoru izrazio je zadovoljstvo ovim susretom.

Tom prilikom kandidovane su i teme o kojima bi u narednom periodu trebalo da se razgovara.

1. Popis stanovništva u jesen 2022. sa naglaskom na popis nacionalnih manjina, prvenstveno ruske nacionalne manjine;
2. Otvaranje Ruskog kulturnog centra;
3. Otvaranje Ruske biblioteke u Čačku.

Poseta je organizovana posredstvom Dragana Logvinova, predsednika Društva Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva iz Čačka, a koje će, kako je navedeno, baštiniti proistekle rezultate ovog i budućih razgovora i dogovora Nacionalni savet – Grad Čačak.

Društvo Srpsko-Rusko-Belorusko prijateljstvo Čačak je uz izložbu fotografija “Rusija – najlepša zemlja“, koju je priredio Centar ruskog geografskog društva u Srbiji, organizovalo je “Dane ruske kulture“ u čačanskom Domu kulture.

Uz dobru posećenost manifestacije, praćenje kulturno-umetničkog programa i razgledanja izložbe, po dobrim običajima čačanskog kraja, druženje se nastavilo u predivnom ambijentu jednog od gradskih restorana uz večeru, muziku i pesmu.

Izvor: Nacionalni savet ruske manjine u Srbiji

Prethodni članakČačanski motokros vozači započeli pripreme za ovogodišnju takmičarsku sezonu
Sledeći članakJedan smrtni ishod na kovid odeljenju, sedmoro u teškom stanju

4 KOMENTARA

    • Tako je ceo zivot Rusi isisavaju iz budzeta grada novac za svoje nakaradne aktivnosti a celu porodicu uvalili u javna preduzeca. A tek nepravilnosti koje su izazvali u Crvenom krstu. Uzas.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here