Čačanski Okružni zatvor izmešten u Kragujevac, premešteni svi osuđenici, pritvorenici i najveći deo zaposlenih

7
2798

ČAČAK – Okružni zatvor u Čačku preseljen je u petak u Kragujevac. U novoizgrađeni Kazneno-popravni dom u tom gradu prešli su svi pritvorenici i zatvorenici, kao i najveći deo zaposlenog osoblja.

Prema saznanjima Morave info, u Čačku su ostala četvorica službenika koji će čuvati prostorije i opremu Okružnog zatvora.

Zvanično, razlog ove selidbe je kompletno renoviranje prostorija čačanskog zatvora koje bi, prema najavama, trebalo da traje oko godinu dana.

Kapacitet Okružnog zatvora u Čačku je bio 120 pritvorenih i zatvorenih. U njemu su uglavnom kaznu služile osobe osuđene na zatvorske kazne manje od šest meseci, kao i osuđeni u prekršajnim postupcima.

Nova zgrada Kazneno-popravnog zavoda u Kragujevcu ima površinu od 22.000 kvadratnih metara i mesta za 500 lica lišenih slobode.

Veliko je pitanje da li će se nakon renoviranja Okružnog zatvora u Čačku u njega ubuduće smeštati osuđenici ili samo pritvorenici.

Izmeštanje zatvora stvorilo je velike probleme za administrativno i čuvarsko osoblje koje će svakodnevno morati da putuje do Kragujevca i nazad.

Osim toga, ostaje da se vidi kako će se nova okolnost odraziti na rad sudova i advokata.

Okružni zatvor u Čačku, kao i sve ustanove tog i sličnog tipa, pod ingerencijom su Ministarstva pravde, iako je često uvreženo pogrešno mišljenje da zatvorima upravlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak dobio i četvrtog narodnog poslanika
Sledeći članakMedicinska škola u Čačku prva škola u Srbiji u kojoj je otvoren Mejkers lab

7 KOMENTARA

  1. Pa ono jes’, nije u redu da naredne godine toliki kulturan narod šeta behatonskom rampom koju su napravili od arhiva do muzeja, a da im pogled beži ka zatvoru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here