Četiri Čačanke preminule od korone, ponovo se pune kovid odeljenja

6
2171

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubile su četiri žene iz Čačka (66, 69, 77 i 85 godina).

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 130 pacijenata iz Moravičkog okruga – 95 iz Čačka, 23 iz Ivanjice, 11 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 155 pacijenata, šest više nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je 16 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, bilo je pet otpusta na kućno lečenje, a jedan pacijent tarnsportovan je u bolnicu “Anemija“ u Ivanjici.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, jedno dete na pedijatriji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 15 bolesnika, od kojih je sedmoro priključeno na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 156 pregleda, od čega 91 prvi.

Dan pre toga bila su 64 prva i 72 kontrolna pregleda.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Janković: Kovid propusnice neće imati efekta, zaglibljeni smo u blatu sopstvenih zabluda
Sledeći članakKontrola kovid propusnica od subote, novčane kazne od ponedeljka

6 KOMENTARA

  1. Ne znam šta si hteo da kažeš. Ja kažem da svakom, ko nije vakcinisan, treba terapija a zna se od kojih doktora. Pitam se da li ih grize savest.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here