Četiri nove knjige u izdanju “Pčelice“: U carstvu životinja

0
307

ČAČAK – Izdavačka kuća “Pčelica“, poznata po kvalitetnim enciklopedijskim izdanjima za decu, ovog leta će obradovati svoje čitaoce sa čak četiri nove enciklopedije o životinjama, koje se po pristupu temi, stilu teksta i ilustracija razlikuju od sličnih knjiga koje se mogu pronaći na našem tržištu.

“Pčelica“ je u saradnji sa češkim izdavačem Albatros Media objavila je četiri ilustrovane enciklopedije za decu o životinjama: “Svet koji nestaje“, “Kod kuće je najlepše“, “Neobična prijateljstva u prirodi“ i “Kad stignu mladunci“. Svaka od ovih knjiga na enciklopedijski sažet i informativan način obrađuje neku oblast života životinja: ugroženost i izumiranje pojedinih životinjskih vrsta, različita životna staništa životinja i sposobnost životinja da im se prilagode, simbioze i suživot životinja i odnos prema mladuncima.

Iako su enciklopedijskog tipa, tekstovi ovih knjiga su pisani na jednostavan i razumljiv način, veoma odmerenim i deci prilagođenim stilom. Njihov poseban kvalitet je duhovit i neusiljen jezik, blizak svakodnevnoj komunikaciji, kojim su dopunjene ilustracije tako da se posredstvom njega stiče poverenje mališana i ostvaruje bliskost čitaoca i knjige.

Četiri enciklopedije iz Pčeličine edicije U carstvu životinja ispunjavaju sve uslove da postanu omiljena dečja literatura: s naučne strane, one su precizne, informativne i pouzdane, ali je sama enciklopedijska forma osvežena duhovitim i zanimljivim stilom kako bi se izbegla odbojnost koju deca mogu razviti prema strogim naučnim tekstovima. Pored osnovnih informacija iz zoologije i podsticanja početnog interesovanja za proučavanje životinjskog sveta, ove knjige su veoma korisne za razvijanje ekološke svesti kod dece, shvatanje prirodne ravnoteže i neophodnosti smanjenja negativnih uticaja čoveka na prirodu.

PR TEKST

Prethodni članakU Srbiji potvrđen delta soj koronavirusa
Sledeći članakU Čačku održana deseta smotra najboljih prepečenica, pobedila rakija iz rodnog sela vožda Karađorđa

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here