Članice koalicije “Moramo“ stvaraju političku organizaciju: Bićemo stožer okupljanja zdravih i demokratskih snaga

2
231

Članice koalicije “Moramo“ – Otvorena građanska platforma “Akcija“, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju ušle su u zvaničan proces stvaranja jedne moderne političke organizacije. Ovom procesu ukrupnjavanja priključuje se i Skupština slobodne Srbije, kao i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije i prijatelji, saopštila je ta koalicija.

Cilj je da Srbija konačno dobije otvorenu, zeleno-levu i modernu političku organizaciju, koja se razlikuje od prevaziđenih liderskih stranaka i koja će imati kapacitet da se uhvati u koštac sa ogromnim izazovima u kojima se nalazi naše društvo, ali i bude stožer daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva, ali i prirode – navode.

U ovom, kako kažu, presudnom spoljnom i unutrašnjem političkom trenutku, “kada bukti rat na tlu Evrope i kada se u Srbiji stranke dele i cepaju dok nam preti energetska kriza i nestašica hrane“, u “Moramo“ snažno veruju da je našem društvu neophodan upravo suprotan proces – “združivanje i okupljanje svih slobodarskih i odgovornih snaga i jedna snažna politička organizacija koja insistira na hitnom rešavanju gorućih pitanja“.

Koalicija “Moramo“ je nastala oko jasnih politika u čijem centru su potrebe građana Srbije i rešavanje gorućih pitanja uz stvaranje uslova za pristojan i normalan život u svim krajevima naše zemlje. Nastavljamo borbu za naše ideje i programe, borbu za zdravu i čistu životnu sredinu, energetsku nezavisnost, solidarnost, ljudska i radnička prava, demokratiju, direktno učešće građana u donošenju odluka, vladavinu prava i nužnosti jakog obrazovnog sistema i kulturne politike. U skupštinskim klupama bićemo glas građana, ali ćemo ostati i aktivisti na terenu, gde ćemo stajati rame uz rame s građanima u odbrani njihovih prava – poručuju.

Izvor: N1

Prethodni članakZlatanović pred F-8 kadetske lige: Da odbranimo titulu prvaka Srbije i sezonu završimo bez poraza
Sledeći članakVeliki uspeh učenika Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“ na Festivalu muzičkih škola Srbije

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here