Zlatanović pred F-8 kadetske lige: Da odbranimo titulu prvaka Srbije i sezonu završimo bez poraza

2
468

ČAČAK – Kadetski tim Borca u petak kreće u pohod na novu titulu prvaka države. Ne treba dovoditi u sumnju, tim Vladimira Zlatanovića je u ligaškom delu sezone pokazao koliko zna, može i vredi, pa sa pravom slovi za najozbiljnijeg favorita za šampionski pehar.

Foto: Duško Radišić Lejča

U ligaškom delu sezone tim iz grada na Moravi je bio zaista impresivan. Uspeo je da pobedi 22 puta, a da za to vreme ne pretrpi nijedan poraz. To je uspeh kojim malo ko može da se pohvali i sam po sebi svedoči o silini mladih Čačana.

Da je iza kadetske selekcije čačanskog kluba fenomenalna takmičarska godina saglasan je i trener tima Vladimir Zlatanović.

Iza nas je sezona koju niko nije uspeo da ostvari, barem kako mi se čini. Ostvarili smo 22 pobede, a nismo poraženi. Samo to govori o rezultatima naših mladih momaka. Napravili su nešto zaista neverovatno – smatra trener kadeta Borca.

Dokaz da se u kadetskom timu dobro radi jeste podatak da su čak četiri igrača nedavno dobila poziv u nacionalni tim.

Kada se napravi neki zapažen timski rezultat, postavi se pitanje i da li se stvaraju dobri igrači. Možemo da se pohvalimo da su već četiri kadetska igrača, rođeni 2005. godine, dobili poziv za reprezentaciju. A tek treba da uslede pozivi za momke rođene 2006. i 2007. godine. To govori da će više od 50 procenata tima zakoračiti u reprezentativne vode. Tako da možemo da se pohvalimo i dobrim rezultatom, ali i stvaranjem dobrih košarkaša – rekao je Zlatanović.

Svu svoju energiju Borac je preusmerio na pripremu završnog turnira, koji će ovog vikenda biti odigran u gradu na Moravi.

Moramo zaboraviti šta se dešavalo tokom trajanja lige, kako bismo se posvetili isključivo završnom turniru. Ali uzimajući u obzir da smo igrali juniorski završni turnir sa pola kadetskog tima, neće nam biti lako, jer ćemo za 10 dana potencijalno odigrati čak šest utakmica. Takođe, imamo bolesnih i povređenih igrača, tako da nam je glavni zadatak da ih oporavimo do petka – dodao je Zlatanović.

Nema sumnje, Borcu će biti potrebna velika pomoć čačanske publike.

Nadam se da će čačanska publika, koja sa pravom nosi titulu najboljeg poznavaoca košarke u Srbiji i regionu, prepoznati trenutak i da će na našim utakmicama ispuniti halu. Uz pomoć Čačana možemo da probamo da ostvarimo ono što niko nije, odnosno da sezonu završimo bez poraza – kazao je trener Čačana.

Prvi izazov mladi Čačani će imati protiv komšija iz kraljevačke Sloge (petak, 12:30, dvorana kraj Morave).

Pred nama je završni turnir, gde je svaka utakmica eliminaciona, tako da će postojati određeni pritisak. Ali se nadam da ćemo sve to prevazići, da ćemo se skupiti, pružiti svoj maksimum, pa da ćemo se plasirati u polufinale. Tamo će nas čekati Crvena zvezda ili Partizan, dva dobra tima. Ipak, uz pomoć sugrađana možemo do dobrog rezultata – završio je Vladimir Zlatanović.

Izvor: KK Borac/N. Minović

Prethodni članakNova kadrovska rešenja u opštini Lučani
Sledeći članakČlanice koalicije “Moramo“ stvaraju političku organizaciju: Bićemo stožer okupljanja zdravih i demokratskih snaga

2 KOMENTARA

  1. Veliko bravo za sve igrače i trenere mlađih kategorija Borca, ali i ostalih čačanskih klubova. Nigde se tako ne radi sa decom kao u gradu na Moravi. Kadeti ponovo prvaci Srbije!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here