Divan dan u Čačku: Živi lanac mališana preneo knjige iz stare u novu biblioteku (FOTO)

8
1384

ČAČAK – Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis“, u saradnji sa predškolskim ustanovama u Čačku, organizovala je akciju “Budi naša najbolja karika“, kojom je knjižni fond dečjeg odeljenja preseljen iz stare zgrade biblioteke u novu koja je izgrađena na lokaciji nekadašnjeg Doma vojske.

U akciji je učestvovalo oko 250 mališana koji su od ruke do ruke preneli preostali deo knjižnog fonda dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Prva knjiga koja je izneta iz stare biblioteke u Domu kulture je zbirka pesama Jovana Jovanovića Zmaja, a poslednja koju su deca preneli je “Mali princ“ Antoana de Senkt Egziperija.

Knjižni fond Dečjeg odeljenja je oko 20.000 knjiga. Veći deo knjiga već je bio prenet, a danas sa decom praktično završavamo to presenjenje. Od ponedeljka do danas uspeli smo u najvećoj meri da preselimo dečji fond sa značajnim delom inventara. U toku je završetak preseljenja i naučnog fonda, a za dan-dva kreće i selidba najvećeg, pozajmnog odeljenja za odrasle čitaoce, koje ima fond od 80.000 knjiga. Plan je da do kraja meseca okončamo fizičko preseljenje knjiga i polica u novu zgradu biblioteke – izjavio je direktor Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ Bogdan Trifunović.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će biblioteka konačno u jednom prostoru i pod jednim krovom objediniti sva odeljenja i usluge.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je ovo veliki dan za grad.

Simboličnim preseljenjem dečjeg dela Gradske biblioteke praktično počinje preseljenje iz starog prostora u novu zgradu Gradske biblioteke, koja će se prostirati na oko 3.200 kvadratnih metara. Biblioteka će konačno posle 171 godine pod jednim krovom dobiti potpun sadržaj, novu zgradu, najveću u Srbiji, sa čitaonicom, dečjim, pozajmnim i naučnim odeljenjem – istakao je Todorović.

Čačanskim mališanima tokom preseljenja knjiga pomogli su i mnogi građani koji su se u tom trenutku zatekli u centru grada.

Nakon što je i poslednja knjiga spakovana u rafove nove zgrade biblioteke, mališani su se zagrejali čajem koji je spremljen specijalno za njih.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvo je hrabra majka koja se porodila u autu na putu do bolnice
Sledeći članakVeliki broj građana na skupu podrške Putinu i Vučiću, iz Čačka otišlo 20 autobusa (FOTO)

8 KOMENTARA

  1. Predivan dan kojim počinje novo poglavlje kulture grada Čačka. Sve čestitke zaposlenima biblioteke,prijateljima i dobrovoljcima koji učestvuju u preseljenju.
    Na mladima svet ostaje,pa je i najlepši deo ovekovečen prisustvom i učestvovanjem naše dece koja su prisustvovala istorijskom činu.
    Prelepo .
    Sve čestitke

  2. Jest lepo… ali u Čačku ima još predškolaca koji nikada nemaju priliku da učestvuju u ovakvim ili sličnim stvarima jer nisu u centru… to je diskriminacija…

    • Koliko znam svi predskolci su bili pozvani,ali svi se nisu odazvali na isti poziv.To vidite sa vaspitacima zasto vasa deca nisu ucestvovala. Danas je na trgu bas o tome polemisalno,da se veoma mali broj odazvao a bilo je lepo vreme.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here