Ovo je hrabra majka koja se porodila u autu na putu do bolnice

0
1722

ČAČAK – Katarina Ocokoljić (27) porodila se u kolima dok je iz Ivanjice putovala do porodilišta u Čačku. Ova hrabra majka, koja je na svet donela zdravog dečaka, za agenciju RINA kaže da su i ona i suprug bili uplašeni, ali da su presrećni što je ipak sve prošlo kako treba.

Katarina Ocokoljić sa dečakom Pavlom; foto: RINA/Dragan Nikolić

Ja bih sačekala sa porođajem, ali beba nije htela. Od kuće smo krenuli pola sata nakon što sam osetila bolove, zbog snega i leda muž je vozio sporo i bolovi su se iz minuta u minut povećavali. Oboje smo bili preplašeni, ja sam osetila da je gotovo da ću u kolima doneti bebu na svet. Kad sam videla da smo ušli u krug bolnice, skinula sam se i krenula da se porađam. Sve je bilo brzo, beba je izašla i zamotala sam je u svoju jaknu. Muž dok se okrenuo video je mene i bebu, ostao je šokiran. Posle su došli doktori i babica, zbrinuti smo u porodilištu i odahnuli smo – priča ponosna majka.

Ponosna majka i ginekolog Zoran Milanović; foto: RINA/Dragan Nikolić

Dečak je dobio ime Pavle, a ginekolog Zoran Milanović kaže da je porođaj prošao bez ikavih problema, bez obzira što se dogodio u kolima.

Neko se porađa u porodilištu, neko kući, ali retko koja žena se porodila u kolima. Medicinska sestra je primetila kroz prozor komešanje na parkingu, sa babicom je sišla dole i videle su porođenu ženu, ukazale su joj prvu pomoć, odvojile bebu od majke i smestile u porodilište. Taj porođaj iako je protekao je bez porodilišta, prošao je sasvim prirodno. Majka je trećerotka i imala je iskustvo, što je mnogo pomoglo u celoj situaciji – istakao je u izjavi za agenciju RINA dr Milanović.

Beba i majka se osećaju dobro, a Pavle je na rođenju dobio ocenu devet.

Izvor: RINA

Prethodni članakTrinkjeri dovodi igrače Partizana da operu ruke u Moravi
Sledeći članakDivan dan u Čačku: Živi lanac mališana preneo knjige iz stare u novu biblioteku (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here