DJB prikupio potpise za izbore, ostatku opozicije dali 48 sati da se izjasne o bojkotu

2
208

Pokret Dosta je bilo skupio je 10.400 potpisa za predaju Republičke liste, kao i za još šest lokalnih lista, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Kako kažu, DJB nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne liste i pokrajinsku listu.

Kao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise – ističu oni.

Kako navode, DJB ovim saopštenjem javno daje rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima, na svim nivoima.

DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, ne cilj. Cilj su fer i pošteni izbori. Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo SZS, PSG i DJB – kažu oni.

Oni podsećaju da je bojkot prvo načeo SZS tako što su na izbore izašli Zelenović iz Šapca, Paunović iz Paraćina, Stamatović iz Čajetine i 1 od 5 miliona.

Bojkot je na kraju dotukao Sergej Trifunović iz PSG. Uz njih se na različite načine šlepaju i Boris Tadić, Zoran Živković i članovi DS-a na lokalima, po različitim grupama građana. DJB razume opravdanu ogorčenost građana na ovakve postupke opozicije – kaže se u saopštenju.

Oni dodaju da je pokret DJB ovim prikupljanjem potpisa „u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana, bez obzira na potpun medijski mrak i direktne opstrukcije vlasti koja prikuplja potpise za sve ostale liste osim za DJB“.

Na ulicama Srbije smo i dobili direktnu potvrdu od naroda da je podrška našem pokretu i našoj listi Suverenista jaka – ističu oni.

Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore.

Izvor: Danas

Prethodni članakU Atenici sahranjen mladić koji je nastradao na auto-putu, smrt i dalje pod velom misterije
Sledeći članakJerotijević (USPRS): Šarčević rukovodi Ministarstvom propasti, neuke i tehnološkog nasilja

2 KOMENTARA

  1. Samo vi ucestvujte.Ali gradjani koji nisu za Sns bandu su u ogromnoj vecini za bojkot.Zato Szs ne moze na izbore,ne sto su principijelni.Bojkot,jer Sns je skup svih politickih preletaca koji kao pijavice zive na telu Srbije.Necemo da ucestvujemo u lakrdiji ko dosad.Ko hoce ,samo napred,istorija ce doneti sud i presudu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here