Đilas: Saradnja samo sa onima sa kojima delimo političku viziju, ne možemo biti jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji

3
326

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je ponovo izabran na tu funkciju, na trećoj izbornoj skupštini SSP.

Đilas je okupljenima kazao da program stranke na čijem ne čelu „staje u dve reči“ – interes Srbije.

Ko je spreman da svaku odluku koju donosi, svaku rečenicu koju izgovara bazira na ove dve reči biće deo ove stranke. Ko hoće da donosi odluke polazeći od sebe ili stranačkog interesa, taj u SSP-u neće imati mesta – rekao je on.

Đilas je istakao da kao država i narod treba da zauzmemo svoje mesto, navodeći da je Srbija kulturno, istorijski i politički deo Evrope.

Ponovio je svoj stav da je protivnik uvođenja sankcija, ali da Srbija ne može da bude jedina evropska zemlja koja nije uvela restriktivne mere prema Rusiji.

Ne možemo se odvajati od svih naših komšija. Zamislite da u živite u zgradi od 40 stanova. Problem lifta i prokišnjavanja rešavaćete sa ljudima koji žive u preostalih 39 stanova. Možda u prvoj susednoj zgradi žive neki ljudi koje više volite, možda i bolje komšije, ali to nije bitno. Sa njima vaš lift ne možete sređivati. A posebno ne možete ako između vaše i te prve susedne zgrade koja vam je najbliža, prolazi autoput sa šest traka koji ne možete da pređete – naveo je lider SSP.

Prema njegovim rečima, SSP se ne plaši donošenja teških odluka i povlačenja nepopularnih političkih poteza a takvih poteza će, kako navodi, u budućnosti biti još više.

Vizija SSP, dodao je Đilas, temelji se na principima državnosti i zaštite nacionalnih interesa, ali i na vrednostima demokratije i tolerancije, na ekonomskom patriotizmu, na zaštiti onih koji su najugroženiji.

Oko politike stranke više nećemo praviti kompromise. Tu grešku smo činili u prethodnom periodu, kada smo zbog jedinstva opozicije nastupali zajedno sa ljudima koji ne dele našu političku viziju. Sledeće izbore ćemo iskoristiti kako bismo sa građanima razgovarali o našoj politici. Zbog toga ćemo na njih ići ili samostalno ili uz podršku organizacija koje dele naše vrednosti i političke stavove – rekao je Dragan Đilas.

Na predlog Đilasa, za potpredsednike su izabrani Marinika Tepić, Dejan Bulatović, Borko Stefanović, Goran Petrović i Dušan Nikezić.

Skupštini, koja je održana u Domu omladine, prisustvovalo je 436 delegata, a predsednik i potpredsednici izabrani su jednoglasno.

Izvor: Beta

Prethodni članakŠoškić: Najavljeno povećanje penzija i plata ishitreno i politički popularno
Sledeći članakTodorović: U Gornjoj Gorevnici izgrađeno preko šest kilometara novih puteva, sledeće godine rekonstrukcija uništenih saobraćajnica

3 KOMENTARA

  1. Kako je ,,lako“ od lopova djilasakoji je pokrao 619 miliona eura preko noci postati gospodin djilas…pa svo vreme si isti kao tvoj prijatelj vucic i prodavali ste maglu glupim vasim glasacima…cuvate jedan drugog to je vidljivo iz aviona… Srbija bi bila divna zemlja kada vas dvojica ne bi se borili za nju kao do sada…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here