Todorović: U Gornjoj Gorevnici izgrađeno preko šest kilometara novih puteva, sledeće godine rekonstrukcija uništenih saobraćajnica

7
864

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je, sa saradnicima, posetio Mesnu zajednicu Gornja Gorevnica, u kojoj je završena izgradnja nekoliko lokalnih puteva, kao i jednog mosta i dva provizorijuma na reci u Gornjoj Gorevnici. Kako je naglasio, ulaganje u putnu infrastrukturu od vitalnog je značaja za seoske sredine.

Po njegovim rečima, u ovoj mesnoj zajednici tokom protekle dve godine urađeno je oko šest i po kilometara novih saobraćajnica, u ukupnoj vrednosti od oko 67 miliona dinara.

Urađeni su lokalni putevi, koji su od velikog značaja za meštane koji žive u tim delovima sela, a jedna od većih saobraćajnica je takozvani Đevića put, u dužini od 1.800 metara. Takođe, značajna investicija za stanovnike ovog kraja je put od Doma ka Krdžićima, čija je dužina 800 metara, a vrednost 17,7 miliona dinara. Ovaj put spaja dva dela Gornje Gorevnice, koja su oko 35 godina bila razdvojena. Ukupno je oko 42 miliona dinara, u proteklih mesec i po dana, investirano u putnu infrastrukturu – rekao je Todorović.

Pored ove dve značajnije saobraćajnice, izgrađen je i Lazarevića put, put ka Perišića kući, put ka Crkvinama, saobraćajnica koja spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu, kao i takozvani Ristanovića put.

Lokalna samouprava je iz budžeta Grada izdvojila oko 6,5 miliona dinara za izgradnju mosta na Dubljanskom putu i dva provizorijuma na reci u Gornjoj Gorevnici.

Uspeli smo da izgradimo novi most, jer je stari bio urušen i veoma nebezbedan, kao i dva provizorijuma preko reke, kojima se obezbeđuje prelaz lakih vozila i pešaka, čime se poboljšavaju uslovi stanovanja i života građana ovog dela sela. Iz ovog budžeta, takođe, uspeli smo da izdvojimo sredstva za uređenje fiskulturne sale u OŠ “Vojvoda Stepa Stepanović“, koju pohađa 180 mališana. Raspisujemo javni poziv i očekujemo tokom leta da dobijemo izvođača radova i započnemo rekonstrukciju – rekao je Todorović.

On je najavio da se sledeće godine očekuje izgradnja puteva koji su uništeni zbog prevoza kamena za potrebe izgradnje autoputa “Miloš Veliki“.

Veliki posao u Gornjoj Gorevnici očekuje nas naredne godine, a to je rekonstrukcija glavnih putnih pravaca od Vranića ka Galiču i put od Trbušana ka Jeljenu. Još oko 400.000 metara kubnih kamena mora da se izvadi iz kamenoloma na Cvetinom vrhu i ugradi u autoput “Miloš Veliki“. Nakon toga, počeće rekonstrukcija, odnosno ponovna izgradnja tih puteva, jer su uništeni od miliona metara kubnih kamena koji su preveženi zbog izgradnje autoputa – naglasio je gradonačelnik Čačka.

Mesna zajednica Gornja Gorevnica druga je po veličini na teritoriji grada, a broji oko 1.400 stanovnika.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐilas: Saradnja samo sa onima sa kojima delimo političku viziju, ne možemo biti jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji
Sledeći članakOvi delovi grada u nedelju četiri sata ostaju bez struje

7 KOMENTARA

  • Nebrini se ti za Zeljka, prosetaj se do Gospodara Jovanova, rupe u asfaltu su popravili tako sto su udarili behaton imamo pola Behaton pola asfalt i tako je svuda po Cacku, zasto behaton jer tu je najveca zarada i najlakse se podeli gazdom !

 1. Milune 40 miliona evra godisnje kroz budjet godisnje potrosi, u rodno selo je dao par kilometra puta sirine 2,30mtr. Majstore gde te silne novce potrosi nikome nije jasno?

  • Tebe ce sad da uzme za savetnika kada bude pobedio na izborima u Cacku. Hahahahahah
   Nista, mora tako, ipak si ti bolji od deda Avrama i svih drugih.
   Zeks legendo, cekamo te sa nam svane

  • Nisam siguran da imaš dovoljno mozga da si ovu istu poruku postavio na bar pedesetak ovakvih vesti o asfaltiranju. To ti je i odgovor gde se troši budžet izmedju ostalog

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here