Đilas: SNS na 48% glasova, Ujedinjeni za pobedu Srbije na 27%

14
719
Foto: SSP

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je večeras saopštio da po najnovijem istraživanju njegove stranke, Srpska napredna stranka (SNS) ima oko 48 odsto podrške građana za predstojeće parlamentarne izbore, a koalicija “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, okupljena oko SSP, Narodne i Demokratske stranke 27 odsto glasova.

Đilas je u svom obraćanju na Fejsbuk stranici SSP kazao da bi cenzus prešle i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 4,4 odsto, koalicija “Moramo“ sa 4,2 procenta i stranka Zavetnici sa 3,7 posto glasova.

Pozivajući se na to istraživanje, Đilas je istakao da cenzus ne bi prešli koalicija NADA (2,9 odsto glasova), Suverenisti (2,5 odsto), Patriotski blok oko pokreta Dveri (2,1 odsto), Srpska radikalna stranka (1,7 odsto), dok bi ostale stranke imale manje od toga.

DSS (koalicija NADA) i Suverenisti Saše Radulovića imaju realne šanse da predju cenzus i da udju u parlament – kazao je Đilas.

Po istraživanju SSP, 3,25 miliona gradjana Srbije je opredeljeno, odnosno rekli su za koga bi glasali kada bi izašli naizbore, a da je očekivana izlaznost oko 3,8 miliona birača.

Kada bi na izbore izašlo 3,8 miliona ljudi, SNS i SPS bi mogli da dodju do maksimalno 1,8 miliona birača. Lista “Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i koalicija “Moramo“ bi zajedno imali 1,45 miliona birača. Iz ovoga je jasno da u toj situaciji SNS i SPS ne bi imali 50 posto i ne bi mogli opet da formiraju Vladu – ocenio je Đilas.

Govoreći o predsedničkim izborima, po njegovim rečima opredeljeno je oko 3,1 miliona gradjana i da bi, kada bi samo oni izašli na izbore, kandidat SNS Aleksandar Vučić imao 56 odsto glasova, a kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš 28,5 odsto glasova.

Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika imala bi 4,5 odsto glasova, Miloš Jovanović iz koalicije Nada 3,5 procenta, Boško Obradović iz Patriotskog bloka 2,5 odsto, a Biljana Stojković iz koalicije “Moramo“ oko jedan odsto glasova.

Po Đilasovim rečima, neopredeljeno je oko 700.000 birača, a po istraživanju jedan od 10 tih birača bi glasao za Vučića, a osam ili devet za Ponoša.

Ako ti ljudi izađu na izbore, mi sasvim sigurno imamo drugi krug – procenio je on.

Đilas je istakao i da po tom istraživanju koalicija “Moramo“ i lista “Ujedinjeni za pobedu Beograda“ zajedno na izborima za vlast Beograda imaju više glasova od SNS-a i SPS-a zajedno, ali da je potrebno da na izbore izadje 900.000 Beograđana.

Izvor: Beta

Prethodni članakMarinović: Uz pomoć navijača do pobede protiv Krke
Sledeći članakPotpisan ugovor: Čačak dobio 44,5 miliona za energetsku sanaciju kuća i stanova

14 KOMENTARA

  1. Kad si ti dozvolio da bivša naprednjakuša Violeta bude najbolje plasirana iz Čačka na poslaničkoj listi, pre profesora Braja i doktora Radojevića, ti za mene nisi opcija. MORAMO bolja rešenja da pronađemo. Izvini Đilase.

  2. Dok na EURONEWS gledam otvaranje KLINIČKOG CENTRA SRBIJE I klinike DEDINJE prosto me sramota da gledam ove koji su nam 2000 uništili privredu. I nimalo se ne stide. Ja, oštećen te godine, im ništa ne verujem. I za mene su oni duple 00 (nule). Imam pravo na to.

  3. Kome nije jasno da je koalicija Moramo preuzela politiku Čede Jovanovića i Nenada Čanka . Ta politika odavno je poražena. Birači ne treba da nasedaju na njihovu priču o građanskom pokretu koji se bori za ekologiju. Oni se bore za EU po svaku nacionalnu cenu.

  4. Kako je sujetni narcis tendenciozno Biljani Stojković dao 1% samo zato što je Skupština slobodne Srbije ukazala kakav je Đilas diktator u koaliciji. Takav bi vam bio i kada ni došao na vlast. Zato, MORAMO da nađemo druga rešenja. Vučić = Đilas.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here