Dobar nastup čačanskih moto kros vozača u Bačkoj Palanci

0
136

ČAČAK – U nedelju je Bačkoj Palanci, na stazi „Tovariševo“, u organizaciji MK “Bap racing“ iz Bačke Palanke, održana je osma trka za Otvoreni šampionat Srbije u disciplini moto kros.

Takmičari su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX1, MX2 i MX2 junior koje su se bodovale za šampionat Srbije, dok su klase MX3, MXS i MXB bodovane za Kup Srbije. Vozači naša dva kluba su ponovo imali dosta uspeha.

U klasi MX65 ponovo je viđena velika borba i duel izmedju dva vodeća vozača u šampionatu, Danila Crnjanskog iz BAP racing tima i Alekse Milosavljevića iz MK Tanasko Rajić iz kojeg je kao pobednik izašao Milosavljević, dok je treći bio Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BIH. Pobednika ove klase odlučiće poslednja runda u šampionatu Srbije na trci u Bačkoj Topoli. Raduje vest da je na ovoj trci posle dve godine ponovo počeo da vozi Petar Rajević iz ekipe Termorad AMSK Čačak.

Svoju dominaciju na jučerašnjim trkama Aleksa Milosavljević je potvrdio u klasi MX85 ispred Relje Kuzmana iz MK Ere iz Arilja i Ćajić Mihajla iz AMD Rogatica, BIH.

U klasi MX1 ponovo je viđen je veliki broj duela izmedju vodećeg u šampionatu Marka Kostića i drugoplasiranog Miloša Đorđevića, koji je pripao Kostiću, dok je treći bio Nemanja Vemić iz Mk Ere iz Arilja.

U klasi MX2 viđena je najzanimljivija borba, izmedju Janka Railića, našeg najboljeg vozača Nenada Petrovića i Vukašina Jablanovića. Nakon dve vožnje, prvi je bio Janko Railić iz MK Ere, drugi Nenad Petrović a treći Vukašin Jablanović. Osvajanjem drugog mesta, Petrović je sasvim zasluženo trku pre kraja došao na korak od osvajanja šampionske titule, za šta mu je dovoljno samo da završi obe vožnje, bez pritiska da mora osvojiti neko od prva tri mesta.

U klasi MX2 junior Janko Railić iz MK Ere zauzeo je prvo mesto, drugo Milan Vukajlović iz MK Tanasko Rajić, a Milić Zimonjić iz MK Zlatibor treće mesto.

U kupu Srbije, u klasi MX3 Vlade Rajević iz kluba Termorad AMSK Čačak pobedio je u obe vožnje direktnog konkurenta Viktora Langa iz kluba MX024, dok je treći bio gost iz Hrvatske Krunoslav Ivanović.

U klasi MXB u duelu dva vodeća vozača, pobednik je bio Mark Česko iz MX024, drugi Đorđe Čolović iz ekipe Moto land, dok je treće mesto zauzeo Kristijan Platner iz Sagmajster tima iz Subotice.

U najstarijoj klasi MXS, pobedu je odneo domaći takmičar Vlatko Provodovski iz BAP racing tima ispred Branka Radanova iz MK Tanasko Rajić, dok je treći bio Dragiša Stanković iz Sagmajster tima iz Subotice.

U ekipnom plasmanu klasa I, prvo mesto zauzela je naša ekipa MK Tanasko Rajić, drugo MK Ere, a treće druga naša ekipa Termorad AMSK Čačak.

U ekipnom plasmanu klasa II, prvo mesto osvojila je ekipa MX024, drugo mesto BAP racing timu a treće Sagmajster timu.

Poslednja trka u Otvorenom šampionatu Srbije održava se u Bačkoj Topoli 13. oktobra.

S.Tanasković

Prethodni članakOtvoren rekonstruisani vrtić “Poletarac“ sa 200 kvadrata više (FOTO)
Sledeći članakSmiljana Popov i “Beograd za početnike“ u klubu Doma kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here