Otvoren rekonstruisani vrtić “Poletarac“ sa 200 kvadrata više (FOTO)

2
892

ČAČAK – U prisustvu dece, vaspitača, predstavnika Grad, Školske uprave, Ministarstva privrede i ostalih zvanica, u Čačku je danas svečano otvorena zgrada vrtića “Poletarac”, čija rekonstrukcija je trajala više od godinu dana.

Inicijativa da se rekonstruiše zgrada najstarijeg vrtića u Čačku, pokrenuta je pre tri godine, a nakon građevinskih radova ovaj objekat je postao jedan od najmodernijih u gradu.

Sada svaka soba ima svoj sanitarni prostor, prostor za garderobu, uređen prostor u skladu sa novom koncepcijom koja je u našoj ustanovi počela da se primenjuje od 1. septembra. Prostor vrtića je proširen za 200 metara kvadratnih, a prostor dvorišta je 900 kvadrata – rekla je direktorke Predškolske ustanove “Moje detinjstvo” Suzane Simeunović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, podstio je da je pre 91 godinu tadašnja opština Čačka, ovu zgradu, u kojoj se nalazio sud, opredelila za zabavište.

Tada je bilo 100 mališana, a danas u naše dve predškolske ustanove ‘Moje detinjstvo’ i ‘Radost’, ali i dve privatne imamo više od 4.000 mališana. Na nama je da i dalje radimo i da uvek podržavamo sve one projekte koji su dobri, kvalitetni i danas sa velikim ushićenjem predajemo mališanima i vaspitnom osoblju na upotrebu naš ‘Poletarac’ – naglasio je Todorović.

Rukovodilac Školske uprave u Čačku, Slađana Parezanović, poželela je zaposlenima da im novi prostor bude dodatna motivacija i podsticaj za još uspešniji rad na radost dece prvenstveno.

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 42 miliona dinara obezbedili su Predškolska ustanova “Moje detinjstvo”, Ministarstvo privrede i grad Čačak.

Sa gradom Čačkom radimo na još nekoliko projekata, pre svegana infrastrukturnim, a kada je reč o obrazovanju u Bresnici i Donjoj Trepči ćemo raditi fiskulturne sale – rekla je pomoćnica ministra privrede Biljana Žarković.

Vrtić “Poletarac” sa radom je počeo davne 1954. godine.

Izvor: MNA

Prethodni članakKostić: Kada sam napustio Borac na računu sam ostavio 115 miliona, pet poreza su mogli da plate za te pare
Sledeći članakDobar nastup čačanskih moto kros vozača u Bačkoj Palanci

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here