Dr Dabić: U čačanskoj bolnici posao dobija 10 mladih lekara

4
1423

ČAČAK – Čačanka bolnica uskoro će u radni odnos primiti 10 mladih lekara, najavio je zamenik direktora te zdravstvene ustanove dr Dejan Dabić.

On je rekao da su predstavnici Ministarstva zdravlja u proteklih mesec i po dana kontaktirali svršene studente medicine koji nemaju posao ili rade na određeno i anketirali ih za koju su specijalizaciju zainteresovani i u kom gradu bi želeli da rade, kako bi se popunili kadrovski planovi i omogućio normalan rad domova zdravlja i bolnica.

Dr Dabić je rekao da je stigao spisak od 10 lekara koji su se opredelili za rad u čačanskoj bolnici.

Sa tih 10 lekara, ako ih primimo i ako nam budu odgovarali, popunili bismo kadrovski plan. Trenutno u bolnici imamo 192 zaposlena lekara, a kadrovskim planom je predviđeno da ih bude 201. Preko toga ne može. Mi sa tim brojem popunjavamo naše potrebe i to bi bio broj koji je apsolutno adekvatan za normalno funkcionisanje bolnice. E sad, mi imamo neki prazan hod, jer je potreban određeni protok vremena da bi ljudi završuli specijalizacije, ali to je druga priča – naveo je čačanski hirurg.

On je precizirao da se ne radi samo o lekarima iz Čačka, već o mladim stručnjacima iz čitave Srbije koji su se opredelili da žive i rade u gradu na Moravi. Svi su položili državni ispit, a mnogi stekli iskustvo u kovid ambulantama u kojima su radili na određeno.

Dabić je naglasio da su novi lekari potrebni u svim odeljenjima i službama osim očnog i ušnog.

U svim drugim službama i odeljenjima fale kadrovi. Konstantno se provlači ta priča sa internim odeljenjem i sa kardiolozima. Mi imamo dve doktorke koje su na supspecijalizaciji, ali treba da prođe vreme. Kao što je slučaj i za ortopediju i za hirurgiju. Glupo je da gledamo unazad, hajde da gledamo unapred i kako ćemo da unapredimo stvari. Mislim da sa ovom i sa pričom da će se graditi nova bolnica ipak postoji lepa budućnost i za pacijente i za čačansko zdravstvo, da se vratimo tamo gde smo nekad bili – zaključio je dr Dejan Dabić.

Ukoliko budu primljeni, novi lekari će dobiti radne ugovore na šest meseci. Biće raspoređeni na odeljenja na kojima nedostaju kadrovi, a u dogledno vreme raspisani i konkursi za specijalizacije.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Dodatnih 100 evra mladima – najskuplja kupovina glasova u istoriji demokratije“
Sledeći članakSrpska sloboda govora: “Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija“

4 KOMENTARA

  1. Dr Dabicu da li ce ova deca kpja su bila u prvoj liniji borbe protiv korone i svojom paznjom, pozrtvovanjem spasili mnoge zivote i moj DOBITI RESENJE ZA STALNO? TO SU ZASLUZILI I TRBA IH NAGRADITI I IMATI ZA BUDUCNOST DIVNE MED RADNIKE…

  2. Doktore Dabicu sve je to lepo al ko ce sad da leci narod spasic i milosevic su unistili Cacansku bolnicu zajedno sa partijskim parazitima, vi ste human i dobar covek bezite sto dalje od politicara jer vidim da se previse motaju oko vas ! Da se vratim na situaciju u Ca bolnici situacija je katastrofalna, raspad sistema preko 25 godina su pljackali Cacansku bolnicu ovo je rezultat.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here