Primarijus dr Dejan Dabić novi v.d. direktor Opšte bolnice u Čačku

15
7958

ČAČAK – Doktor Dejan Dabić novi je v.d. direktor čačanske Opšte bolnice, saznaje Morava info. On će na toj funkciji zameniti dr Miroslava Sretenovića, koji je, kako saznajemo, iz ličnih razloga podneo ostavku.

Rešenje o imenovanju Dejana Dabića na novu poziciju u Ministarstvu zdravlja potpisano je 28. februara.

Dejan Dabić rođen je u Čačku 1967. godine. Završio je čačansku Gimnaziju, a potom i Medicinski fakultet u Beogradu 1994. godine, sa prosečnom ocenom 8,45. Šest godina kasnije specijalizirao je opštu hirurgiju.

Zvanje instruktora laporaskopske hururgije stekao je 2009, a primarijusa 2014. godine.

U stalnom radnom odnosu u čačanskoj Opštoj bolnici je od 1996. godine. Od 2017. bio je na poziciji pomoćnika direktora te zdravstvene ustanove, a od 2019. godine na poziciji zamenika direktora.

Dr Dabić se tokom svoje karijere usvršavao iz oblasti hirurgije na obukama, kursevima i seminarima kako u Srbiji tako i inostranstvu (Italija, Hrvatska, Slovenija), dok je usavršavanje iz oblasti laparoskopske hirurgije obavio na klinici “Ringerike sikeh“ u gradu Honefosu, u Kraljevini Norveškoj.

Autor je više stručnih i naučnih radova koji su objavljivani ili citirani u brojnim stručnim inostranim časopisima iz oblasti medicine. Član je Srspkog lekarskog društva i srpskog i evropskog Udruženja koloproktologa, kao i evropskog Udruženja za laparoskopsku hirurgiju i srspkog i evropskog Udruženja herniologa.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVanja Udovičić položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Ekonomske škole (FOTO)
Sledeći članakDr Nestorović nosilac liste za parlamentarne izbore, profesor Ševarlić kandidat za predsednika

15 KOMENTARA

  1. Sin mi se leci od krcinoma jednjaka onkologija dr.Bojovic na hirurgiju pre godinu ipo ugradjena stoma dr.pPerunicic Blnica cacak sve je dobro uradjeno do septembra prosle godine onda su rekli mora pauza da neduzim 20 janura uradjen skener 10 dana pre skenera dobio je temperaturu primljen na odeljenje 31 01 2023 otpusten iz bolnice pod temperaturom pitam vas sta da radim kome da se obrati pacijent Pesakovic Dejan rodjen 25 09 1982 god.

  2. Verujemo u doktorovo postenje. Njegov otac je jedini funkcioner koji je vratio drzavni Stan kada mu je istekao mandat ypredsednika sindikata u Beogradu

  3. I NJEGA DA VIDIMO JOS ,STA CE UCINITI STO PRETHODNI NISU …Nadam se da ce se pozabaviti situcacijom sestara,da iznese prava njihova a ne kada dodju u problem stane na drugu stranu a ne na stranu koja je u pravu…

  4. Dr Dabić će i dalje raditi kao hirurg, ne znam o čemu pričate. I dr Sretenović je radio kao anesteziolog dok je bio direktor bolnice. Niste upućeni.

    • Bravo pa krv nije voda …Potice iz jedne cestite porodice.Otac Relja je bio nama direktor.Dejan je vrhunski strucnjak. Pozdrav za porodicu Dabic.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here