Dr Luković: U bolnici još 180 raspoloživih kreveta, ne treba podlegati atmosferi histerije

8
2545

ČAČAK – U ponedeljak i utorak u ambulantama Doma zdravlja povećan je broj pregleda u odnosu na dane vikenda, ali u narednim danima očekuje se smanjenje broja pregledanih pacijenata koji imaju simptome moguće infekcije koronavirusom, izjavio je dr Mihailo Luković, šef radnog tima za sprečavanje širenja epidemije na teritoriji Čačka.

On je naglasio da je u bolnici trenutno hospitalizovano 113 kovid pacijenata, te da u paviljonima pretvorenim u kovid odeljenja ima još oko 180 slobodnih kreveta.

Snalizamo se, ako vidimo da će priliv biti intenzivniji, pokušaćemo neke stvari… Tipa da malo liberalizujemo otpust ili da ne radimo duple testove. Nikoga sa upalom pluća nismo vratili iz biolnice. Pregled podrazumeva obavezan rendgenski snimak za svakog pacijenta. Ima i opcija da neke ljude koji imaju blagu uplu pluća, nisu životno ugroženi pustimo na kućno lečenje – kaže Luković.

On je naglasio i da ne treba da se stvara atmosfera histerije.

Od danas, kako je reako dr Luković, testovi će se slati na Institut “Torlak“, a ogranićenje će biti 80 testova dnevno sa čitavog Moravičkog okruga.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKokan Mladenović: Diktatura se više ne može trpeti
Sledeći članakPOKS Čačak: Osuđujemo brutalno ponašanje policije, ali ne učestvujemo u akcijama udbaških agenata iz opozicije

8 KOMENTARA

  1. Izgleda da od svih lekara u gradu rade samo specijalisti u bolnici. A sada će lepo svi biti „žrtvovani“ da leče kovid pozitivne. Koliko li će njih biti zaraženo!? PODRŠKA LEKARIMA U BOLNICI!

  2. GRESKA DR PROPUSTA VELIKIH ;MOJ BRAT JE NESAVESNO LECEN U MEDICINI RADA SA VISOKOM TEMPWRATUROM NISU MU NI PLUCA POSLUSALI A IMA AUTOIMUNU BOLEST ;VIEUS JE TO IDITE KUCI I PREMINUO JE NAMUCIO SE KAO SAM Bog

  3. Ali nije mi jasno zasto komplet kasarnu preko puta bolnice nisu stavili u covid rezim ceo problem bi bio resen pa pobogu onde je nekad spavalo 3000 vojnika!

  4. Na osnovu čega dr Luković kaže da će imati manje prijema u narednim danima? Zašto ne mogu privatne laboratorije da rade testove na kovid_19? Zašto nije iskorišćena plava hala ili neki drugi objekat za prijem lakših bolesnika? Kada će Milun da se obrati građanima? Kada ćete da se izvinite građanima što je pored vaše slike pisalo da je korona pobeđena?

  5. Gde nadje tih 180 mesta??????? Jedino ako pustite da korona udje na porodilište i hirurški blok,mozda i na dečije odeljenje pa eto 180 mesta.CELU STARU BOLNICU OSIM GINEKOLOGIJE I PSIHIJATRIJE STE ZAUZELI ZA COVID PACIJENTE,PUNA ZGRADA NEUROLOGIJE,PALIJATIVA,INFEKTIVNO,KOZNO,GRUDNO,ZENSKA STRANA INTERNOG JE POPUNJENA,POLAKO SE PUNI MUSKI SPRAT I STA ONDA OSTAJE KRECETE POLAKO DA POPUNJAVATE NOVU BOLNICU I TO JE TIH 180 MESTA.Sta ce onda da bude Gospodine Lukoviću kada jednu bolnicu pretvorite u Covid onda tu vise nema lecenja drugih pacijenata osim Covid 19 pozitivnih..

  6. Podrzimo zdravstvene radnike, nemojmo osudjivati sva okupljanja i desavanja, gubimo vreme u trazenju krivaca. Svi smo odgovorni na neki nacin, jer i sami ne znamo kako ce se, ovo zlo koje nas je pogodilo, razresiti i kad ce se smiriti situacija. Budimo podrska jedni drugima i imajmo razumevanja prema zaposlenima u zdravstvu, posebno onima u bolnicama. Treba da istrajemo zajednio, a medjusobnim uvazavanjem cemo to brze postici.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here