Dr Sretenović: Situacija u bolnici sve mirnija, zaposleni ponovo mogu na godišnje odmore

2
982

ČAČAK – Direktor čačanske Opšte bolnice dr Miroslav Sretenović izrazio je očekivanje da će situacija u toj zdravstvenoj ustanovi biti dodatno relaksirana u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, u narednim danima prioritet će biti da se smanji broj bolničkih paviljona u kojima će se lečiti kovid pacijenti, kako bi se oslobodili kapaciteti za nekovid bolesnike.

U sklopu toga, osoblje bolnice je od ponedeljka ponovo počelo da koristi godišnje odmore, a reč je o odmorima još iz 2020. godine. Ovaj period je zaista bio prenapregnut i sa fizičkog, ali i sa prishičkog aspekta, jer su zdravstveni radnici bili pod stalnim stresom. Sada sve zavisi od virusa. Kako nam on bude dozvoljavao, tako ćemo se i ponašati i organizovati. Nadamo se relaksaciji situacije – rekao je dr Sretenović.

Rukovodilac Radnog tima dr Mihailo Luković očekuje da će se situacija do Nove godine “znatno stabilizovati“.

U ovom trenutku imamo gotovo duplo manje ležećih pacijenata u odnosu na prethodnih mesec dana. Ukoliko ne bude iznenađenja, očekujemo da se do Nove godine brojke dodatno smanje i da se bolnica rastereti – naveo je on.

Prema Lukovićevim rečima, u Čačku je makar jednom dozom imunizovano 55 odsto građana.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku manje od 10 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih
Sledeći članakVučić ispunio sve zahteve protesta: Izašao sam u susret narodu, ne političarima

2 KOMENTARA

  1. Tako treba. Ko je radio na kovid odeljenjima kapa dole. Treba da se odmore. I treba im dati svaku beneficiju. A ovi što su se razvlačili po bolnici i vadili na koronu treba primorati da rade. Samo toliko. Mnogo su se opustili. A ima ih podosta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here