Dragan Dukanac dobio priznanje za najboljeg atletskog trenera u 2021. godini

1
963

ČAČAK – Trener Čačanskog atletskog kluba (ČAAK) Dragan Dukanac proglašen je za najuspešnijeg trenera u kategoriji starijih juniorki za 2021. godinu, u tradicionalnom godišnjem izboru Srpskog atletskog saveza.

Ovo priznanje Dukanac je dobio za postignute rezultate i uspešan rad u toku godine. Dodeljeno mu je na svečanosti u Kragujevcu, u okviru “Dana atletike“.

Već na samom početku sezone tandem Ivana Ilić i Dragan Dukanac je nagovestio da će ovo biti sezona za pamćenje. Neverovatnih 7,46 sekundi je bilo potrebno da Ivana istrči 60 metara i obori juniorski rekord star 23 godine. Ovim rezultatom Ivana se približila seniorskom rekordu za koji nedostaje 0,15 sekundi.

Sezona na otvorenom donela je nove vrhunske rezultate. Juniorski rekord na 100 metara, star 34 godine, pomeran je čak šest puta. Za sada se zaustavio na 11,38 što je treći rezultat svih vremena u Srbiji. Na duplo dužoj stazi oboren je juniorski rekord star 32 godine, pa je novi rekord na 200 metara sada 23,62 sekunde.

Dukanac je dobio dva odvojena priznanja za izvrsne rezultate njegove pulenke u dvorani i na otvorenom.

Treba napomenuti da je Ivana Ilić u ovoj godini imala 44 trke na kojima je 26 puta istrčala rezultat bolji od starih državnih juniorskih rekorda, ali svakako da su titula dvostruke seniorske šampionke Srbije, evropske juniorske vicešampionke na 100 metara, četvrto mesto na 200 metara na Prvenstvu Evrope i peto mesto na 100 metara na Svetskom prvenstvu kruna su sezone, kako za Ivanu Ilić, tako i za trenera Dragana Dukanca, ali i sve članove AK ČAAK.

Posle odličnih prošlogodišnjih rezultata i nastupa, planovi za ovu godinu su Prvenstvo sveta u dvorani i Prvenstvo Evrope na otvorenom. Uskoro ćemo saznati je da li će Ivana uspeti u svojoj prvoj seniorskoj godini da ostvari normu na 60 metara i izbori mesto u sastavu reprezentacije za Prvenstvo sveta u dvorani, koje se održava u “Štark areni“ u Beogradu 18. – 20. marta 2022. godine. Prvenstvo Evrope na programu je u julu 2022 godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMokra Gora proglašena za najbolje turističko selo sveta
Sledeći članakSamo dva odsto vakcinisanih buster dozom se zarazilo koronom

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here