Državna sekretarka zamolila meštane Pakovraća da prekinu blokade, oni odbili

3
795
Foto: Beta

ČAČAK – Meštane Pakovraća, koji su više od mesec dana blokadama zaustavili radove na izgradnji autoputa, posetila je danas državna sekretarka Ministarstva gradjevine Milana Rakić i zamolila ih da prekinu blokade, ali su oni to odbili i nastavljaju sa blokadama sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Meštani Pakovraća rekli su agenciji Beta da im je državna sekretarka saopštila „da se još uvek radi na rešavanju problema“ zbog kojih oni blokiraju radove na izgradnji autoputa Preljina-Požega i da očekuje da će oni uskoro biti rešeni.

Do sada smo više puta bili obmanuti, davali su nam obećanja koja nisu ispunjavali i mi nastavljamo blokade dok nam neko iz Vlade Srbije ne bude garantovao da će nam oduzeta zemlja biti isplaćena po presudi Osnovnog suda – rekla je Vesna Nešović, koja je svakodnevno na blokadama.

Meštani podsećaju da ih je pre 14 dana posetio na blokadi direktor Javnog preduzeća (JP) “Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i obećao im da će se založiti u Vladi da im se isplati oduzeta zemlja, odnosno da će “Putevi Srbije“ odustati od žalbe pred Višim sudom na presuđenu cenu.

Time bi se sudski procesi nezadovoljnih meštana Pakovraća za oduzetu zemlju, koji traju više od dve godine, okončali.

Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su JP „Putevi Srbije“ uložili žalbu Višem sudu.

Meštani Pakovraća blokiraju 16. dan za redom regionalni put za vozila izvođača radova na izgradnji autoputa Preljina-Požega, dok ostala vozila propuštaju i 36. dan blokiraju firmu “Cemprom“ koja proizvodi beton za izgradnju tog puta.

Izvor: Beta

Prethodni članakZavršen Mountain Music Fest na Divčibarama: Trodnevni spoj muzike, avanture i planine
Sledeći članakPritvor za napadača sa Ljubić keja, sumnjiči se za pokušaj ubistva

3 KOMENTARA

  1. Lokalni put Čačak Tijanje je ovih dana pun šlepera koji voze kamen i pesak, verovatno zbog blokade.
    Obzirom da je put jako loš i oštećen most ako potraje…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here