Završen Mountain Music Fest na Divčibarama: Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

1
203

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3.000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.

Sevdah Baby live & Ivana Vladović, Different Kind of Jazz, Musical Doctors, Bege Fank & BKO i TBF otvorili su ovogodišnje izdanje festivala sjajnim nastupima prve večeri na glavnoj bini. Iako su nastupi Vojka V i Sunshine-a otkazani, publika je drugog dana MMF-a uživala u muzici Cotton Pickers-a, Dece Loših Muzičara i Mutanta, dok su se na Vinyl stejdžu u šumi tokom celog dana vrtele ploče Peppea, DJ Gocea i momaka iz White City Soul-a. Festival su u nedelju zatvorili Bege Fank, Ljudski Maximum, Phat Phillie i Nezoob.

Pored odlične muzike i dobro poznatog ambijenta divčibarske prirode, kvalitetan i raznovrstan celodnevni program jedan je od razloga zbog kojih posetioci svih generacija dolaze, ali se i svake naredne godine rado vraćaju na ovaj festival, tvrde organizatori.

Mountain Music Fest, kao jedinstven koncept celodnevnog vikend-festivala u prirodi, i ove godine obezbedio je brojne sadržaje za sve uzraste, sa idejom da čitave porodice, prijatelji, ali i posetioci koji su došli sami, provedu prijatan vikend na svežem vazduhu, daleko od gradske vrućine, uobičajenih festivalskih gužvi i prašine – kaže Matija Tripković, direktor festivala i dodaje da su avantura park, zip lajn, orijentiring, joga i panoramska vožnja žičarom bili samo neki od ovogodišnjih dodatnih programa.

Pored avanturističkih, sportskih i kreativnih sadržaja, festival od samog početka veliku pažnju posvećuje očuvanju životne sredine u kojoj se održava. Pored podizanja svesti o važnosti brige o okruženju kroz različite edukativne radionice, MMF je ove godine uveo limene čaše kao jedinstvenu festivalsku ambalažu i u potpunosti izbacio jednokratnu plastiku.

Mountain Music Fest je jedini planinski butik festival u regionu koji nudi celodnevno vikend iskustvo za sve uzraste, pa su danima pre festivala gotovo svi smeštajni kapaciteti Divčibara bili popunjeni. Zbog toga, organizatori su za sve posetioce koji nisu stigli na vreme da rezervišu smeštaj, obezbedili i besplatan kamp nedaleko od samog festivala.

Sudeći po popularnosti festivala koja organski raste iz godine u godinu, mogu da kažem da mi je veoma drago što svakim izdanjem opravdavamo sve veća očekivanja brojnih posetilaca i da obećam da ćemo se potruditi da svako sledeće izdanje MMF-a bude kvalitetnije od prethodnog – zaključuje Matija.

Prethodni članakNa mesec i po dana do početka sezone Borac sa sedam igrača pod ugovorom
Sledeći članakDržavna sekretarka zamolila meštane Pakovraća da prekinu blokade, oni odbili

1 KOMENTAR

  1. Ova lepa planina je bez razloga sktajnuta u drugi red i o njoj se retko ili nikako ne piše. Šteta. Bolja je od Zlatibora ( Zlatibor je postao grad). Za odmor. I leti i zimi. i bližs je našem gradu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here