Dveri: Bojkot uspeo, Čačani pokazali da je vlast u gradu nelegitimna

14
774

ČAČAK – Jučerašnji lažni izbori u Čačku pokazali su da aktuelna vlast nema legitimitet jer je na lokalne izbore izašlo daleko manje od 50 odsto birača, saopšteno je danas iz Gradskog odbora Dveri u Čačku, koje nisu učestvovale na izborima.

Kako se navodi, sa izlaznošću koja definitivno nije prešla 35 odsto bojkot u Čačku je više nego uspeo, a dosadašnja vlast je izgubila poverenje Čačana.

Kada su u poslepodnevnim satima shvatili da je bojkot pobedio i da će uz Beograd i druge velike gradove Čačak imati najmanju izlaznost u Srbiji, lokalni moćnici Srpske napredne stranke (SNS) krenuli su u otvoren izborni kriminal i lažirali izlaznost koje uopšte više nije bilo – piše u saopštenju.

U poslednjih nekoliko sati biračka mesta u Čačku su bila bukvalno prazna, konstatuju Dveri, jer je vlast sve svoje glasače izvela još pre podne.

Tada su krenula telefonska pozivanja i pretnje da mora da se izađe na izbore, ali uzaludno. Prema zvaničnim podacima izlaznost u 16.00 časova u Čačku je bila 27 odsto. Apsolutno je nemoguće da se u preostala četiri sata podigla za 20 odsto jer nije imao ko da izađe. Posebno je smešno da je između 19.00 i 20.00 sati najedanput na izbore izašlo skoro 10 odsto glasača – ističu Dveri.

Ovakav izborni kriminal, navode Dveri, ne bi bio moguć bez dogovora sa ostalim učesnicima na lokalnim izborima koji su morali da zažmure na oba oka i dozvole lažiranje izlaznosti, a zauzvrat su nagrađeni prelaskom smanjenog cenzusa od tri odsto i ulaskom u lažnu gradsku skupštinu.

Ta skupština grada, budući gradonačelnik i Gradsko veće nemaju podršku 65 odsto Čačana, oni su nelegitimni i njihove odluke za nas ne znače ništa. Ovi lažni izbori su propali i moraju biti ponovljeni što pre – kaže se u saopštenju.

Dveri ističu da ujedinjena čačanska opozicija u bojkotu posle tih novih i vanrednih izbora ima veliku šansu da smeni tajkunski i kriminalni režim SNS i SPS koji vlada Čačkom već osam godina.

A Miluna Todorovića i ostale koji su umešani u ovu izbornu krađu će kad-tad stići snaga zakona i odgovaraće zbog ovog ozbiljnog krivičnog dela, kao i zbog mnogo drugih dela koja su činili tokom prošlog mandata – zaključeno je u saopštenju.

Izvor: MNA

Prethodni članakSNS u Čačku dobio 66%, samo radikali bez odbornika u Skupštini grada
Sledeći članakKonačni rezultati lokalnih izbora u Gornjem Milanovcu

14 KOMENTARA

  1. Pa gde si Bosko propala investicijo.Da si izasao na izbore ne bi imao ni 0,03 posto glasaca.Ne bi te ni tvoji Cacani glasali jel znaju tvoj program nasilja i mrznje.

  2. Puko si skroz Obradovicu ,izbrisam si kao gumicom sa papira za sva vremena.Vucko te je poslao na politicku deponiju bez povratka.

  3. Evo o čemu se radi. Pošto je bojkot u Beogradu realno uspeo, jer je glasalo oko 35 posto, sad i Boško mora da se opere kod Đilasa da je kao i u Čačku bojkot doživeo ogroman uspeh. Zato spinuje da je izlasnost 35, a u u stvari je 45 posto. To i on vrlo dobro zna, ali ne sme da prizna. Zameriće mu kolege iz BG. Ispašće niko i ništa u njihovim očima. Čoveče, niko te više u Čačku ne podržava. Saberi se.

  4. Boškić, samo ti si nelegitiman. Pomiriti se sa situacijom, pokrij se ušima i ne pojavljuj se da se odmorimo od tvoje agresije.

  5. Koliko ste bili dobra opozicija vidi se i po tome što je Milun dobio 7 hiljada glasova više nego pre 4 godine. Vi ste obični luzeri.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here