Dveri Čačak: Konačno pokrenuti rad gradskog Fonda za teško bolesnu decu

5
198

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri zalaže se za osnivanje Humanitarni fond grada Čačka za lečenje teško bolesne dece, što su naveli u saopštenju za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Na predlog odborničke grupe Dveri, na sednici skupštine grada Čačka pre 10 godina, 27. novembra 2014. godine, donet je zaključak o osnivanju gradskog Humanitarnog fonda. U Zaključku je stajalo da gradonačelnik ili gradsko veće pristupi osnivanju humanitarnog fonda pri Trezoru grada Čačka za pomoć bolesnoj deci na području grada Čačka. Odluka je predviđala da se aktom o osnivanju odrede organi Fonda i lice sa deponovanim potpisom, a početna sredstva opredele budžetom grada Čačka, uz mogućnost dodatnog finansiranja iz donacija privrednika i dijaspore. Takođe je planiran poseban Pravilnik sa kriterijumima ko može da konkuriše za sredstva iz ovog Fonda.

Nažalost, ova plemenita odluka nikada nije zaživela u praksi. Vladajuća SNS iz nepoznatih razloga već jednu deceniju ne primenjuje ovaj zaključak iza koga su u to vreme stali svi odbornici u skupštini grada, bez obzira na političke razlike među nama. Da li je moguće da je razlog tome samo u činjenici da je ovaj predlog svojevremeno dala opozicija oličena u Dverima?

Dveri Čačak se obavezuju da ćemo kao deo nove vladajuće većine nakon lokalnih izbora 2. juna i smene aktuelne vlasti sprovesti ovu odluku i formirati Humanitarni fond grada Čačka za lečenje teško bolesne dece. Ali da bi do toga došlo potrebna nam je vaša pomoć i glas za našu izbornu listu pod rednim brojem 3: PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković”.

Prethodni članakSimona Dmitrović dobitnica nagrade “Mladi Dis“
Sledeći članakCrvljiva ili prskana jabuka – šta je zdravije

5 KOMENTARA

 1. Dveri izlaze na izbore 2.juna u deset gradova i dvadesetšest opština. BRAVO ZA DVERI. Neka pocrkaju svi lešinari koji danima kidišu na Dveri i Boška. Dvanaest godina nema bolje stranke od Dveri. Glas za Dveri je glas za narod i državu.

  • Ne zaboli te glava od Vučića na bilbordima, u spotovima, na mitinzima, svakodnevno na svim televizijama. Sve to plaća narod, da bi se Vučić i njegove sluge bogatile. Dvanaest godina Dveri se bore protiv toga. Zato Dveri.

   • Vucko ne ne moze da smeta. On je Predsednik Srbije.
    A Bosko moze, i to radi svakodnevno. Cacanine moj. Gde ti je Cacanka? Sad ce I ona.

    • E pa ne da smeta Vučko, kako ti reče, nego udavi. A drugo , ne treba mnogo pameti da shvatiš da je predsednik države predsednik svih građana. Zato ne bi trebalo da propagira ni jednu stranku, da je na svim bilbordima SNSa i u svim gradovima, da se liste svuda i na svakom mest zovu Aleksandar Vučić …….. Predsednik države ne izlazi na izbore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here