Dveri Čačak: Ljubić opština – jedino rešenje za probleme građana Ljubića

25
669

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem povodom inicijative ovog pokreta da Ljubić postane gradska opština.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Građane Ljubića sve vlasti do sada tretirale su kao građane drugog reda. U Ljubiću ne postoji nijedan administrativni, sportski ili kulturni sadržaj koji bi taj deo grada podigao, modernizovao i učinio život građanima sadržajnijim i boljim. Čak su i izgradnja Zdravstvenog centra i crpne stanice na Moravcu pokrenute sa zakašnjenjem nakon višegodišnje kampanje odbornika Dveri u Skupštini grada Čačka. Vlast će reći da je sredila stazu na bedemu, čuvenim behatoniranjem grada, ali je javna tajna ko se sa kim tali u tim poslovima i kome u privatni džep idu pare od behatona.

Jedan od glavnih problema na koji građani ukazuju godinama je izlivanje fekalne kanalizacije preko Ulice Danice Marković i ulivanje tih fekalija direktno u kanal koji prolazi Ljubićkim kejom. Očigledno su vidikovac na Kablaru, ponovno behatoniranje centra grada, davanje lokacijskih uslova za investitore mimo građevinskih propisa, unosnije investicije za čelnike grada ogrezle u korupciji, jer kako drugačije objasniti činjenicu da se godinama, a može biti i duže od jedne decenije, problem izlivanja fekalija u gradskom naselju Ljubić kej ne može rešiti? Može biti i da niko od gradskih funkcionera ne živi u ovom delu grada, pa da zato nema interesa da se ovaj problem reši?

Možda su prioriteti da se grad zadužuje kako bi se neka buduća vlast, koja će te kredite vraćati, pokazala kao nesposobna? Možda je prioritet trenutne vlasti ko će pre svoje članove porodice da zaposli u javnu upravu ili javna preduzeća? Za sve to ima se i vremena i sredstava, a za rešavanje problema izlivanja kanalizacije preko Ulice Danice Marković koga još boli briga. Ionako smrad tih fekalija ne dolazi do onih kojima je posao da ovaj problem reše.

Iz tog razloga, cilj i prvi koraci odborničke grupe Dveri u budućem sazivu Skupštine grada Čačka, biće modernizacija i rešavanje nagomilanih problema građana Ljubić keja, Sajmišta, Suve Morave i Suvog brega i svih drugih delova Ljubića. Rešavanje problema parkiranja, zacevljenje kanala, uređenje priobalja Morave, a takođe hitno i neodložno rešavanje problema izlivanja fekalija u ulici Danice Marković i rešavanje problema fekalne kanalizacije u ulici Slavka Krupeža, biće na listi naših prioriteta. Takođe planskim dokumentima stvorićemo uslove za izgradnju modernog tržnog centra, izgradnju pešačke zone trasom kuda sada prolazi kanal, koja će se na kraju završavati rejonskim parkom u neposrednoj blizini Zdravstvene stanice, kao i rešavanje saobraćajnih problema, koji su sve veći u ovom delu grada, što se posebno odnosi na parkiranje kao jedan od najvećih gradskih problema inače.

Dveri Čačak smatraju da je jedino rešenje za ove probleme decentralizacija grada i formiranje novih administrativnih centara u formi gradskih opština ili na drugi način organizovanog sistema administrativnih olakšica za naše građane. Ljubić, kao najvažnije istorijsko mesto našeg grada, svakako prvi treba da bude nova gradska opština i da dobije sve što mu je do sada bilo uskraćeno.

POLITIČKI MARKETING

Prethodni članakNebojša Jelušić dobitnik nagrade za životno delo Udruženja urbanista Srbije
Sledeći članakNovi asfalt i fekalna kanalizacija u Trbušanima

25 KOMENTARA

 1. Da li se neko ko je na vlasti,ili budući odbornici ,pita šta uraditi sa ulicom Vidosava Kolakovića,od Suvog Brega do Donjih Trbušana,treba li da se još nekakva nesreća desi pa da neko od Gazda,obrati pažnju, i uradi po Tom pitanju nešto.Krajnje je vreme da se nešto preduzme ili da meštani urade nešto,
  Urazumite se

 2. Još u Ljubiću da probaš. Potrošio te AV svuda. Taman Boško da budeš referent za kulturu u Domu kulture u Ljubiću. Podržavam.

 3. Kad bi birači pažljivije gledali, videli bi da jedino Dveri imaju predizborni program sa jasnim prikazom šta bi radili ako dođu na vlast. SNS smo videli. Novu Srbiju smo videli. Neće valjda Nestorović iz Obrenovca da donese sreću Čačanima ili Jelisijević bez ikakve organizacije. Zato Dveri.

  • Kao sto je Bosko hteo da menja politiku u Beogradu. Ali oni su veci mangupi pa su ga oterali. S pravom. Sad ce u Ljubic. Videcemo.

   • Šta ti, majke ti, pričaš. Naravno da politiku naprednjaka treba menjati. A i te mangupe o kojima ti pričaš. Ti glasaj za mangupe , ima ih i u Čačku. Nedaj Bože da oni i dalje vladaju na grbači ovog jadnog naroda. A tebe će ubiti mržnja.

    • Otkud ti Beogradjanko da komentarises situaciju u Cacku. Sto ga niste zadrzali u Beogradu kad je tako vredan. A mene za Beograd zabole djoka. A i za Boleta isto tako.

 4. Tačno je! Ljubić je zapostavljen. Sigurno 12 do 15 hiljada ljudi, ako ne i više! Treba nam SVE! Ne bih ni Moravu prelazio da imamo sve da za završimo ovde! Market, Obdanište, pijaca(ali prava.), park, teretana, tenis, košarkaški teren, dom za stare, uredjeno kupalište….. Sve to može od Rampe pa duž stare pruge…. I td. Imali smo nekada Srez!

 5. Pametan predlog Dveri.Ljubic je vec dugo zapostavljen.Kanal kroz kej ruglo grada.Krekecu zabe iz kanala.Divno mesto za stanovanje.Sem bekatona na bedemu uradite bar nesto.

 6. Lepo je to, ali od cega da se finansira? Koja to tolika privreda ima tamo, osima ako ne uzmete i trbusane i konjevice i preljinu i sve to stavite pod Opstinu Ljubic.

  Ali treba da znate nesto, da je suludo da granicno mesto do samog grada bude opstina, jer je sve na 1km hoda sto narodu treba.
  Opstine treba da budu na rubu gradova, znaci Mrcajevic mogu biti, i sa druge strane moze biti Zablace, mada licno mislim da tamo nema nista. Nemaju ni objekat gde bi bila opstina, skupstinska sala itd.

  Mrcajevic samo za sada, jer i bili nekada. Mozda Preljina i to je to

  • Bole umislio da je Putin, pa da bude na vlasti 30 god. Doduse ako dobije I jedan. Sve ovo sto je napisao je obicna demagogija. Spisak nekih I necijih zelja.
   Kao da niko ranije, o necemu od ovoga, nije razmisljao. Ali realizacija, svega navedenog
   nije bojadzijski cup, umocis, izvadis i gotovo. E moj Bole.

   • E Pavle, Pavle. Losa ti računica. Ovaj sto je sad na vlasti je dosta blizu tih godina. Svi su izgledi da će on biti 30 godina na vlasti, ali ne daj Bože.

 7. Kad vidim da je nesto o Dverima vise ne citam. Zaboli me glava. Prvo od obimnosti teksta a drugo od mastarija o svemu I svacemu. Kao da smo svi pali sa Marsa. Pa Ljubic postoji od kada I Cacak,i ceka sa ga Bosko reformise. Ne seca se kakav je bio pre 40 ak godina. Dovoljno da se uporede nekad I sad. Lj.Kej je sada prelepo mesto za zivot. Urban, zelen sa Moravom fantastican. Sta sad Bosko hoce,ne znam. Izgleda sa hoce da zavadja stanovnike. On je takav. Zavadi pa vladaj. E moj Bosko, mukice.

 8. Sa jedne strane naprednjaci, sa druge Veljo Lampek, Ćalov sns, Pavle insajder i tetka i Boško zavetnik. Pa ovi nas sve zajebavaju.

  • Dobro si primetio da su na vlasti sa naprednjacima bili Velja Ilić i Radojević. Ćalović je pre Miluna bio kandidat SNSa za gradonačelnika Čačka. Pavle i Nestorović u Čačku treba da skupe glasove koji će obezbediti opstanak SNS vlasti. Jedino nije tačno da Boško i Dveri imaju ikakvu vezu sa Zavetnicima. Zavetnici su se predstavljali kao opozicija, a prodali su se Vučiću. Boško i Dveri bili su , i sada su , najveća opozicija Vučićevoj vlasti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here