Novi asfalt i fekalna kanalizacija u Trbušanima

10
861

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu Trbušani u kojoj je Grad Čačak uložio sredstva za izgradnju fekalne kanalizacije, kao i izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva, od velikog značaja za ovo prigradsko naselje.

 • Fekalna kanalizacija u dužini od 1.800 metara urađena je na četiri lokacije za 35 domaćinstava, a sredstva od 18 miliona dinara obezbeđena su iz gradskog budžeta, preko mesne zajednice. Takođe, asfaltirano je oko 1.000 metara puteva, šest manjih krakova, koji su prema rečima meštana veoma značajni za njihovo normalno funkcionisanje. Sredstva od 15 miliona dinara takođe su obezbeđena iz budžeta Grada, preko mesne zajednice – rekao je gradonačelnik Todorović, preneto je iz njegovog kabineta.

Meštanka iz Trbušana, koja živi u delu gde je asfaltiran put od 1971. godine rekla je da su asfalt jedva dočekali.

 • Mi smo gazili kaldrmu i kamenje dok siđemo na put. Sad je druga pesma – kaže Olga Bojović.

Puniša Grujić iz Trbušana, kako priča, bio je jednom prilikom na prijemu kod gradonačelnika, kada je izrazio potrebu meštana ovog dela grada za izgradnjom fekalne kanalizacije.

 • Pitali smo za ono što nam treba. Nisam odbijen, gradonačelnik me je saslušao, rekao da novca ima i da će biti opredeljen za te namene. Nakon toga izlazili su na teren. Sada, stvarno svi možemo mnogo lakše da živimo, u odnosu na blato u kom smo bili. Osvetljen nam je i put pored groblja, što nam jako znači. Verujte da ni nama odraslima, a kamoli deci nikako nije prijatno da pored groblja prolazimo po mraku. Sada je ovaj deo potpuno drugačiji, a verujemo da će biti asfaltiran još jedan deo saobraćajnice kako bi se ovde za nas “zaokružila priča“ – rekao je Grujić.

Gradonačelnik je ovom prilikom podsetio i na takođe, značajnu i dugo očekivanu investiciju, koja je u ovom selu završena.

 • Veoma je bitno da smo ovde doveli u red saobraćajnice koje su bile devastirane prilom izgradnje auto-puta. Završena je rekonstrukcija i asfaltiranje opštinskog puta od škole u Prijevoru do škole u Trbušanima i dalje do raskrsnice sa državnim putem kod Komune u ukupnoj dužini od 4.470 metara – naveo je on.

Planovi za Trbušane, prema rečima Todorovića, su veliki. Među njima je nastavak izgradnje stadiona na FK Polet iz Trbušana, a kao kapitalna investicija izdvaja se početak izgradnje vrtića, u vrednosti od 84 miliona dinara, što se očekuje tokom leta ove godine.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

Prethodni članakDveri Čačak: Ljubić opština – jedino rešenje za probleme građana Ljubića
Sledeći članakDeponija “Duboko“ gori više od nedelju dana: Čestice opasne, zagađenje niko ne meri

10 KOMENTARA

  • Zemljače, da li to znači da mi ne treba da dobijemo asfalt? Pa vi niste normalni stvarno. Tvoj komentar znači da se u suštini vodjenja grada treba bazirati na onlajn pretnje zatvorima i revizije za hemijsku olovku. Samo tako nastavite opozicionari. Umesto da date neki predlog u čitavoj opoziciji šta bi radili, vi pričate gluposti o funkcionerskoj kampanji. Šta drugo očekivati.

   • Gde si botu pročitao da meštani ne treba da imaju asfalt. Pitaj se zašto tek sada dobijaš a pare su se trošile za roštilj i ostale gluposti.

    • Nisam bot, već glasač koji jasno vidi da vi kao gomila idiota ne možete naprednjake da skinete sa vlasti nikako, a vi samo nastavite da kad vam neko da konstruktivnu kritiku lepiš kretenske etikete. Donekle mi je drago što će vas nazadnjaci i Milun odvaliti.

     • Kako da promene kada se ti ložiš na asfalt sa našim parama. Daj opoziciji pare pa da vidiš. Ovi bili u plusu pre osam godina a sada uzeli kredit.

   • Jao čoveče, pa ko priča o asfaltu pričam o tome da čovek zloupotrebljava kampanju i svaki dan se slika, malo gradi crkve, malo asfalt i kanalizaciju, malo deli dresove… ali nažalost neki će opet čekati na novi asfalt, struju, vodu, gas, vrtić do sledećih izbora

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here