Dveri Čačak: Ono što imaju deca u Beogradu moraju imati i u Čačku

7
441

ČAČAK – Na redovnoj konferenciji za medije na kojoj svakog utorka Dveri Čačak predstavljaju svoj lokalni predizborni program „ZA NOVI ČAČAK 2024-2028”, ovoga puta je bilo reči o porodičnoj i socijalnoj politici. Na konferenciji su govorili: Radmila Živković, profesor srpskog jezika u penziji, Marija Ćumurović, sekretar Dveri Čačak i Boško Obradović, šef Izbornog štaba Dveri Čačak.

Marija Ćumurović je naglasila da Čačani zaslužuju novi, socijalno odgovorniji grad u kome će se voditi računa o svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

  • Dveri su predvidele brojne konkretne mere u tom pravcu: Narodnu kancelariju pri Centru za socijalni rad sa zaštitnikom građana i seljaka, kao i Službu za razvoj novih usluga socijalne zaštite i socijalne karte za sve materijalno ugrožene porodice, pomoć staračkim i samačkim domaćinstvima, posebno na selu, besplatan gradski prevoz za siromašna nezaposlena lica, besplatne udžbenike i užine za sve đake u školama, kao i besplatne mesečne karte za sve đake koji koriste autobuski prevoz do svojih školaa. Poseban akcenat biće stavljen na amatersko bavljenje sportom koje mora biti besplatno, pa ćemo sve učiniti da roditelji ne moraju da plaćaju klupske članarine za svoju decu iz svog osiromašenog budžeta već to preuzima grad na sebe – navela je Ćumurović.

Radmila Živković je podsetila na brojne mere koje Dveri Čačak planiraju za naše najstarije sugrađane: izgradnja Doma za stare, otvaranje Kancelarije za stare, oživljavanje klubova penzionera, 13-u penziju za najsiromašnije penzionere i stara lica bez ikakvih primanja…

  • Dveri će insistirati na tome da ono što imaju deca i stari kao i sve porodice u Beogradu – moraju imati i sve naše porodice u Čačku – naglasila je ona.

Boško Obradović je istakao da je prioritet u radu buduće vlasti nakon smene sadašnje vlasti u Čačku izgradnja novog porodilišta i otvaranje Kancelarije za podršku porodici.

  • Prošlo je više od 10 godina od lažnog obećanja SNS da će Čačak dobiti novo porodilište. Takođe, punih je 10 godina od kako je na predlog odborničke grupe Dveri, na sednici skupštine grada Čačka 27. novembra 2014. godine, donet zaključak o osnivanju Humanitarnog fonda za pomoć bolesnoj deci, ali ni ova plemenita odluka nikada nije zaživela u praksi. Takođe, planiramo osnivanje najmanje još jednog fakulteta i formiranje Univerziteta u Čačku, otvaranje posebnog odeljenja Sportske gimnazije i Sportsku akademiju, što bi omogućilo paralelno bavljenje profesionalnim sportom u srednjoj školi i na studijama, sa ciljem da pored bavljenja sportom mladi dođu i do fakultetske diplome, što bi sve značajno uticalo na ostanak mladih u našem gradu – naveo je Obradović.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Startap Vikend“ na FTN: Pobedila aplikacija za odvikavanje od pušenja
Sledeći članakOvo su tehnički detalji rekonstrukcije fontane na Gradskom trgu: Mlaz vode u bojama srpske zastave

7 KOMENTARA

  1. Pored Vučićevih televizija, sad i one koje nisu njegove, ispiraju mozak narodu . Stvar je veoma prosta. Ako nisi za Vučića izađi na izbore i glasaj opoziciju. Ne nasedaj na plaćenike sa televizija. Tvoja sudbina narode je u tvojim rukama.

  2. Podržavam u potpunosti sve. Postoji još nešto: mora da se po istom programu i sa istim udžbenicima u školama radi bar 10 godina. Ovo je ludilo šta učitelji i nastavnici rade, takođe. Različiti nastavnici biraju udžbenike različitih autora, terajući roditelje da svake godine kupuju nove knjige. Razlika između dece 1 godina, mlađe dete ne može da koristi nijedan udžbenik starijeg deteta. Pretpostavljam da uprave škola i nastavnici dobijaju procenat od distributera/izdavača, ali baš preteraše.

  3. Čačani konačno imaju sa kim da se oslobode Vučićevog jarma. Glas za Dveri i Biramo borbu, spas je za Čačak. Oni koji su pljačkali narod sa vlasti, treba da budu zaboravljeni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here