Dveri: Gradska vlast je najveći krivac za poplave u Čačku

2
365

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri Čačak oglasila se saopštenjem povodom poplava koje su u ponedeljak zadesile teritoriju grada.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Čačanska vlast snosi veliki deo odgovornosti za poplave koje nam se redovno dešavaju u gradu. Cevi kišne kanalizacije su, većim delom, zapušene, ne ulaže se u nove infrastrukturne kapacitete i dozvoljava se potpuno betoniranje parcela pa voda nema gde da otekne.

Sredstva koja se dobijaju po osnovu doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, a koja su namenska sredstva, su ogromna. Samo u poslednjih nekoliko godina, u Čačku je izgrađeno na stotine hiljada novih kvadrata. Što znači da su se u gradsku kasu slila ogromna sredstva, koja su se, po zakonu, morala iskoristiti za unapređenje gradske infrastrukture.

Član 96. ZPI, stav 2: Novčana sredstva dobijena od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta koriste se za uređivanje (pripremanje i opremanje) građevinskog zemljišta… i izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture.

Svedoci smo da se, osim nekoliko projekata, ništa nije uradilo po tom pitanju, odnosno da u ta sredstva zloupotrebljena. Cevi i kanali kišne kanalizacije su mahom zapušeni, jer nikada nisu čišćeni, u povećanje odvodnih kapaciteta se ne ulaže, a divlja gradnja buja u gradu jer se dozvoljava, kod novih objekata, betoniranje obaveznih zelenih površina na parceli.

Ovako neodgovornu vlast, Čačani nisu zaslužili. Ova vlast mora što pre otići u istoriju, da bi Čačak mogao normalno da funkcioniše.

Informativna služba GrO Dveri Čačak

Prethodni članakVučić ponovo govorio o novoj nemačkoj fabrici u Čačku
Sledeći članakIskusni Čačanin karijeru nastavlja u Panatinaikosu

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here