Edukativna akcija “JKP “Komunalac“ na Gradskom trgu

3
277

ČAČAK – U okviru akcije “OD-VA-JA-MO“, projekta odvajanja kućnog otpada, pokrenutog od Ministrstva zaštite životne sredine Republike Srbije, a uz podršku Evropske Unije i Švedske, predstavnici JKP “Komunalac“ juče su na Gradskom trgu postavili štand na kome su bile izložene kante i kontejneri za odvajanje kućnog otpada.

Takođe, deljen je edukativni materijal, kao i kese za prikupljanje kućnog otpada.

Odlična reakcija prolaznika i posetilaca štanda je potvrdila dobar pravac u kome se kreće ova akcija, imajući u vidu zainteresovanost naših sugrađana za pravilno posutpanje sa otpadom u odvajanju – ističu iz ovog čačanskog javnog preduzeća.

Iz “Komunalca“ podsećaju da je akcija u toku i da je do sada podeljeno oko 40 plavih i žutih kontejnera, namenjenih zgradama kolektivnog stanovanja. Radnici na terenu podelili su oko 4.000 plavih kanti za suvi kućni otpad.

Naši radnici podeljeni u timove, dostavljaju kante domaćinstvima koji su kod nas evidentirani kao korisnici usluga i upoznaju ih sa vrstama otpada namenjenih za ove kante, kao i za pravilno odlaganje otpada u njih. Svi korisnici usluga koji su dobili kantu, su unapred obavešteni o dinamici pražnjenja kanti – navode iz JKP “Komunalac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAgencija za bezbednost u saobraćaju donirala 34 auto-sedišta za najmlađe Milanovčane
Sledeći članakPovodom preuređenja Hadžićeve kuće za novu etnografsku postavku: Kada je Milan Obrenović posetio Čačak?

3 KOMENTARA

  1. Ja imam predlog. Da se neke manje, istog oblika, kante, stave ispred vrata svakog stana u zgradama. Razlog je taj da su stanari sve više sai, stari i teško pokretljivi. Uzimam sebe za primer. To bi nam bila velika pomoć. Nadam se da ne bi komšije više bacale smeće sa prozora jer toga još ima. Na štetu.

  2. Lepo zamišljeno. Ali mislim da ne vredi gubiti vreme na ovakve akcije. Jesam pesiimističan. S razlogom. Jer nikad više kanti, kontejnera, raznoraznih, i ivek bacanje papira, flaša oko njih i po ulicama. Znači prljavi smo. Genski.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here