GG “Čačak je naš“: Da ponovo zaživi Savet roditelja grada Čačka

5
992

ČAČAK – Grupa građana “Čačak je naš“, koja na predstojeće lokalne izbore izlazi u koaliciji “Čačak protiv nasilja – Novi DSS“, insistiraće na ponovnom formiranju Saveta roditelja grada Čačka.

Tim povodom izdali su saopštenje koje prenosimo u celosti:

Svi smo svedoci nemilih scena nasilja u školama širom Srbije u prethodnom periodu, samoubistva i pokušaja samoubistva naše dece i đaka. Smatramo da kao društvo moramo da doprinesemo da se ovakve scene moraju suzbiti u korenu i da država mora napraviti iskorak u rešavanju problema.

Grad Čačak je kao i većina gradova u Srbiji, formirao gradski Savet roditelja na inicijativu tadašnjeg ministarstva prosvete. Prvi sastanak je održan u decembru 2017. godine kada je konstituisan Savet roditelja, da bi već u martu 2018. godine bio i drugi. Roditelji su bili oduševljeni tim projektom gde su davali razne predloge kako da se stanje u predškolskim i školskim ustanovama popravi na bolje. Međutim, ta pozitivna energija nažalost je ugašena jer od tada više nije održan ni jedan sastanak Saveta roditelja jer grad nije organizovao iste, i ako se svake godine donose rešenja na sednicama Skupštine grada o imenovanju članova Saveta.

Da li pojedincima u gradskoj upravi ne odgovaraju kritike ili konstruktivni predlozi koji se mogu čuti na tim sastancima ostaje tajna.

Glas za listu broj 6 Savet roditelja će sigurno zaživeti.

GG „Čačak je naš“

Prethodni članakNauka na drumu Marka Kraljevića
Sledeći članakOdržane kvalifikacije u Mrčajevcima za prvi čačanski Sabor srpske harmonike

5 KOMENTARA

  1. Ne trucaj majke ti. I ne drzi mi predavanje. Nisam glup a nisam ni slep da ne vidim sta se I sto desava. Sve je to lenjo neradno bezidejno 4 god pa im pred izbore puknu vidici. Pogotovo ovaj Bisenic. Uvek deluje uspavano. Ma pustite tu pricu.

  2. Pitam Bisenica da li je bilo roditelja do sada? Sigurno da jeste. Je li on pokretao neku Inicijativu u tom smeru? Nije. Sad se setio. Providan si Bisenicu. Od izbora do izbora kunjas ko zalosna sova pa se svake 4 god probudis.

    • Pa roditelj koji je član Saveta je pokretao inicijativu, i niko ništa iz opštine nije uradio. Nemože roditelj da saziva sednice već opština mora prvu sednicu da zakaže, nakon toga sastanke saziva predsednik Saveta roditelja to radi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here