Glavni odbor Dveri: Izlazimo na izbore na svim nivoima, Boško Obradović predsednički kandidat

6
362

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri u Užicu doneta je odluka da ta stranka izlazi na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima, kao i da će lider Dveri Boško Obradović biti predsednički kandidat te partije ako nema dogovora u opoziciji.

Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove – navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri dodaju da “od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste“.

Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme. Takođe, posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno – dodaje se.

Iz te stranke dodaju da ostaju otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali i da više neće čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora.

Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović – navodi se u saopštenju.

Dveri smatraju je Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Aleksandra Vučića u direktnom TV duelu i na izborima, kao i da se obrati dosadašnjim biračima vlasti, što je, kako navode iz te stranke, od velikog značaja za pobedu.

Izvor: Tanjug

Prethodni članak“Srpski autori u muzici za dva klavira“ večeras u Muzičkoj školi
Sledeći članakAsfaltiran put do manastira Vujan, sledeće godine potpuno uređenje Staze patrijarha Pavla

6 KOMENTARA

  1. E ne mogu ga zamisliti u funkciji predsednika. Nekako mi ne ide uz njega. Drčan je, loša mu dikcija, teško ga slušati, kabadahija. Ali, kako hoće. Neka pokuša.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here