Asfaltiran put do manastira Vujan, sledeće godine potpuno uređenje Staze patrijarha Pavla

3
652

ČAČAK – Završeni su radovi na asfaltiranju puta od Ibarske magistrale do manastira Vujan. Saobraćajnica je duga 4,2 kilometra.

Investiciju je sa 38 miliona dinara finansiralo JP “Putevi Srbije“.

Ovaj put je od velikog značaja, prolazi i kroz Čačak, ali i kroz opštinu Gornji Milanovac, od velike je važnosti za meštane obe lokalne samouprave. Ali, pre svega, izuzetno je značajan za sveštenstvo manastira Vujan i sve oni koji ga posećuju, a njih nije malo, znajući da se u ovom manastiru nalazi nadaleko poznati vujanski krst patrijarha Pavla, kao i da se patrijarh baš u Vujnu lečio tokom Drugog svetskog rata – rekao je Todorović.

On je naglasio da je Grad Čačak već finansijski pomagao određene rekonstrukcije u manastiru, a nastaviće i dalje sa tom praksom. Takođe, istakao je i značaj uređenja Staze patrijarha Pavla.

Staza patrijarha Pavla, koja je nešto kraća od sedam kilometara, a povezuje Banju Gornju Trepču i manastir Vujan, je obeležena, a već naredne godine biće potpuno uređena i svi ljubitelji prirode sa uživanjem će moći da je koriste – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGlavni odbor Dveri: Izlazimo na izbore na svim nivoima, Boško Obradović predsednički kandidat
Sledeći članakKovid pozitivna svaka treća testirana osoba u Moravičkom okrugu

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here